ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
1 κιλό μπακαλιάρο
παστό
2 κιλά πατάτες
3 μεγάλα κρεμμύδια
ξερά
2 φρέσκιες ντομάτες
κομμένες σε κομματάκια
¼ φλιτζάνι του
τσαγιού λάδι
Πιπέρι
Αλάτι
Λίγο άνηθο
1 ποτήρι του κρασιού
πουμαρό
Κόβουμε τον
μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαναλμυρίζουμε σε νερό για 24 ώρες αλλάζοντας
του το νερό σε τακτά διαστήματα .
Σε ένα ταψί κο0βουμε
τις πατάτες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια ,τα ραντίζουμε με τις ντομάτες ,τον
άνηθο ,το πιπέρι ,πολύ λίγο αλάτι στις πατάτες γιατί θα βγάλει ο μπακαλιάρος το
δικό του .Το λάδι και το πουμαρό
στρώνουμε ανάμεσα στις πατάτες τον μπακαλιάρο ,προσθέτουμε νερό μέχρι να
σκεπαστούν οι πατάτες και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους
180 βαθμούς