Κιβωτός του Κόσμου: Σε τρία επίπεδα η έρευνα για τη δράση του πατέρα Αντώνιου

ΕΛΛΑΔΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Σε τρία επίπεδα η έρευνα για τη δράση του πατέρα Αντώνιου

Από την εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega :

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει τις τελευταίες ημέρες η «Κιβωτός του Κόσμου», με τις καταγγελίες τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα, να έχουν προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία. Οι διπλές έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς πέραν των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές, οι οποίες πλέον έχουν λάβει τη μορφή «χιονοστιβάδας», η Οικονομική Αστυνομία περνά από «κόσκινο» και τα οικονομικά της ΜΚΟ.Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά από καταγγελία ενός 19χρονου, ο οποίος μίλησε για συνθήκες σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, όταν ο ίδιος ήταν φιλοξενούμενος σε δομή της οργάνωσης και ήταν ακόμη ανήλικος.Παρά την δηλωμένη πρόθεση της παπαδιάς και του πατέρα Αντώνιου, μέσω του δικηγόρου τους, όταν κληθούν από τις εισαγγελικές αρχές να πάνε να καταθέσουν την δική τους αλήθεια, υπάρχει στενή αλλά διακριτική επιτήρηση, προκειμένου να μην γίνει καμία «έκπληξη» μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα.Αναφορικά με τα οικονομικά της δομής, η αστυνομία έχει την πληροφόρηση ότι η Κιβωτός είχε 2 θυρίδες το όνομα της παπαδιάς, η οποία ήταν και η πρόεδρος της Κιβωτού του κόσμου. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα η πληροφόρηση στην αστυνομία για το εάν ανοίχθηκε κάποια από αυτές, την ημέρα που ανακοινώθηκε η αλλαγή του Δ.Σ. και την οποία πληροφόρηση θα λάβει σήμερα η αστυνομία.Ωστόσο το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχαν αποκαλύψει πως η πρεσβυτέρα ήταν το πρόσωπο το οποίο είχε μεταβεί σε τράπεζα, πολύ κοντά στα κεντρικά της δομής στον Κολωνό, και είχε αφαιρέσει από θυρίδα το περιεχόμενό της.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, είναι έρευνα η οποία βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν «κενά» στην καταγγελία του 19χρονου, καθώς υπάρχει μόνο η μαρτυρία του ίδιου του 19χρονου, αλλά και ενός φίλου του. Δεν υπάρχουν άλλες «χειροπιαστές» αποδείξεις. Ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες από άτομα, δύο παιδιά φίλους του 19χρονου που ισχυρίζονται ότι ο 19χρονος λέει ψέματα, και δύο εργαζόμενοι της δομής. Το μόνο που μπορούσε να δεθεί προς το παρόν είναι κατηγορίες για κατάχρηση ανηλίκου.

https://www.megatv.com/2022/11/28/kivotos-tou-kosmou-se-tria-epipeda-i-ereyna-gia-ti-drasi-tou-patera-antoniou-kai-tis-papadias/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή