Με χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια η ανακατασκευή και ανάπλαση του Σίνε-Ελευσίς

Δήμος Ελευσίνας
Με χορηγία από τα Ελληνικά Πετρέλαια η ανακατασκευή και ανάπλαση του Σίνε-Ελευσίς

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας :

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χορηγία που έχει λάβει ο Δήμος Ελευσίνας από εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πόλη

Με χορηγία από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια-θυγατρική του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, μπαίνει και επίσημα πλέον, σε τροχιά ανακατασκευής ο ιστορικός κινηματογράφος Ελευσίς.
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στον χώρου του X-BowlingArtCenter, υπεγράφη το Σύμφωνο Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», βάσει του οποίου ηεταιρεία αναλαμβάνει την ανακατασκευή και ανάπλασητου ιστορικού Σίνε-Ελευσίς.
Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει την κάλυψη του κόστους των απαιτούμενων μελετών, αλλά και των εργασιών ανάπλασης του κινηματογράφου, που θα εκτελούνται υπό την επίβλεψη και την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας.
Στόχος του εγχειρήματος είναι η άμεση έναρξη των εργασιών προκειμένου το κτήριο να παραδοθεί προς χρήση εντός του 2023.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλία του: «Ως Μέγας Χορηγός της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», είμαστε σήμερα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που αφορά το μέλλον και μια επένδυση στον Πολιτισμό και στις υποδομές στην ίδια την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας. Με την υπογραφή αυτού του Συμφώνου Αμοιβαίας Συνεργασίας, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές αλλά και την οργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η ανάπλαση του ιστορικού κινηματογράφου “ΕΛΕΥΣΙΣ” καλύπτει μια ανάγκη που έχει αποτυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ενισχύουμε μόνο τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αλλά θα αφήσουμε ως παρακαταθήκη στους κατοίκους έναν σύγχρονο πολυχώρουψηλών απαιτήσεων, προς κάθε μελλοντική χρήση. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης, προς τον μεγάλο κοινό στόχο που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής».
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Μετά από πολύμηνη προσπάθεια φτάσαμε σε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, της Hellenic Energy και της ΠολιτιστικηςΠρωτεύουσας. Η αγορά του ΣίνεΕλευσίς ήταν μία κομβικής σημασίας ενέργεια και πλέον, η ανακατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μια πολύ σημαντική κίνησηγια εμάς, για 2 λόγους:Αφενόςγιατί η ΆνωΕλευσίνα θα αποκτήσει τονδικό τηςπολυχώροπολιτισμού, ένα πραγματικό στολίδι για ολόκληρητηνπόλη και αφετέρου, γιατί είναι ηπρώτηφορά που οΔήμοςμαςδιεκδικεί και λαμβάνει τέτοιου ύψουςχορηγία από εταιρεία που δραστηριοποιείται στηνπόλη.Χορηγία για έργα πνοής. Έργα που αποδεικνύουν ότι ηΕλευσίνα πρέπει να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα και εδραιώνουντην αντίληψη ότι ηπόλημπορεί να πάρει από τιςβιομηχανίες όσα δικαιούται.Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της εταιρείας και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ελπίζω η σημερινή μέρα να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες, σπουδαίες συνεργασίες προς όφελος της Ελευσίνας και των δημοτών της».
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας Δέσποινα Γερουλάνου, υπογράμμισε: «Μετά τις προσπάθειες του Δήμου για εξαγορά του ιστορικού χώρου του Σίνε-Ελευσίς και την αρωγή της 2023 ΕλευσίςΠολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, φτάσαμε στην πραγματοποίηση του στόχου. Αυτό το αξιοθαύμαστο εγχείρημα, σήμερα, μέσω χορηγίας των ΕΛΠΕ, μπαίνει σε διαδικασία ανακατασκευής και επανάχρησης. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία, για την καθοριστική συμβολή της στην υλοποίηση αυτού του έργου. Πιστεύουμε ότι είναι ένα εμβληματικό κτίριο τόσο για την ίδια την πόλη της Ελευσίνας, όσο και τον πολιτισμό της χώρας εν γένει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή