Έφη Αχτσιόγλου : Αμετανόητα αντιφατικός ο κ. Οικονόμου, επιμένει στη συγκάλυψη του σκανδάλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έφη Αχτσιόγλου : Αμετανόητα αντιφατικός ο κ. Οικονόμου, επιμένει στη συγκάλυψη του σκανδάλου

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον “ALPHA”:

«Η στάση της κυβέρνησης είναι διαρκώς αντιφατική, στην προσπάθειά της να καλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ALPHA”.

«Υπάρχει επιβεβαιωμένη παρακολούθηση από την ΕΥΠ -η οποία βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη κατόπιν δικής του επιλογής από την πρώτη μέρα που ήρθε στην κυβέρνηση- της στρατιωτικής ηγεσίας τη χώρας και τουλάχιστον ενός κεντρικού υπουργού», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση, από το καλοκαίρι, μετά την επιβεβαίωση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, μετέρχεται διάφορες τακτικές για να υπεκφύγει της αποκάλυψης του σκανδάλου και παρουσιάζει έναν πρωθυπουργό να λέει ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρακολουθούσαν», επισήμανε, προσθέτοντας «Ποιος έστελνε τα αιτήματα στην αρμόδια εισαγγελέα; Γιατί η αρμόδια εισαγγελέας τα ενέκρινε; Και πώς η κυβέρνηση λέει ότι είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «νόμιμες δεν σημαίνει μόνο πως ακολουθήθηκε η διαδικασία, αλλά και ότι υπάρχει έρεισμα. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επί δύο χρόνια θεωρούσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Και αυτό δεν το γνώριζε ο πρωθυπουργός; Μπορεί αυτό το πρόσωπο να είναι αξιόπιστο;».

Απευθυνόμενη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Οικονόμου, τόνισε: «Γιατί μιλούσατε για ρυπαρά δίκτυα και τώρα λέτε ότι οι επισυνδέσεις είναι νόμιμες; Τότε ποια ήταν τα ρυπαρά δίκτυα, εφόσον οι επισυνδέσεις αυτές είναι νόμιμες; Γιατί ανανεώσατε τη θητεία του κ. Φλώρου αν πράγματι επί δύο χρόνια αυτόν τον άνθρωπο τον θεωρούσατε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας; Ανά δύο μήνες ανανεώνονταν οι διατάξεις για την παρακολούθηση. Ανά δύο μήνες το πρόσωπο αυτό θεωρούταν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, ενώ έχει οριστεί να είναι αρμόδιο για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Επίσης, ρώτησε τον κ. Οικονόμου, ο οποίος επέμενε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τίποτα, «τότε ποιος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας;».

Αναφερόμενη στη «γενικευμένη κατάσταση φαινομένων διαφθοράς στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης», υπενθύμισε ότι «υπάρχουν μία σειρά από περιπτώσεις, ο κ. Πάτσης, ο κ. Χειμάρας, τα 8,5 δισ. των απευθείας αναθέσεων. Θυμίζω ότι ο κ. Πάτσης αγόραζε κόκκινα δάνεια κοψοχρονιά, παίζοντας με τον πόνο ανήμπορων συμπολιτών μας, και την ίδια ώρα έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ ύψους περίπου 1 εκατ. Δεν μιλάμε για μεμονωμένα φαινόμενα, είναι μία γενικευμένη αντίληψη στη ΝΔ για το δημόσιο χρήμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή