Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο ΝΑΤ

Δήμος Μαραθώνος
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο ΝΑΤ

Ανακοίνωση Δήμου Μαραθώνος:

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας υποδέχθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Μάτι τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία εξέλιξης των εργασιών ανάπλασης του ΝΑΤ σε πάρκο αναψυχής και μνήμης, βάσει των σχεδίων και της μακέτας του που παρουσιάστηκαν.

Πρόκειται για το πρώτο αίτημα της Δημοτικής Αρχής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της προς τον Πρωθυπουργό αλλά και προσωπικό όραμα του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα που πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαιώνει το εμβληματικό αυτό έργο που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Μαραθώνος αλλά και τη συνολική και επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας τους πρόσφερε εικόνες του Αγίου Εφραίμ και δέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ένα αναμνηστικό δώροεμπνευσμένο από παράσταση ελληνικού καραβιού του 4ου αι. π.Χ. ενώ στη συνέχεια φύτεψαν συμβολικά 4 δένδρα.

Η έκταση εμβαδού περίπου 130 στρεμμάτων με την ολοκλήρωση της ανάπλασης θα περιλαμβάνει πλούσια φύτευση σε όλο το χώρο και ήπιου χαρακτήρα υποδομές για οικογένειες, 3η ηλικία και ΑμεΑ, μεταξύ των οποίων όργανα παιδικής χαράς, ποδηλατόδρομο, χώρους περιπάτου, πάρκο ανακύκλωσης, χώρους παιχνιδιού και ξεκούρασης, γήπεδα beach volley, αντισφαίρισης, 5×5 κ.α. πάντα με σεβασμό προς την φύση και τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παραχώρηση της έκτασης, όπως επίσης και την Κυπριακή Δημοκρατίαγια τη χρηματοδότηση του έργου.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, από την Κυπριακή Δημοκρατία ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας –Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, Σταύρος Τσιλικούνας, Παναγιώτης Δρούγας, Θανάσης Ρέππας, Ιωάννα Βέρδη, ο Γενικός Γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, οι εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής Ελένη Ανδρίκου, Βασιλική Σκαράκη, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Νίκος Καραγιάννης, Γιάννης Μπούσουλας, Δημήτρης Μακρής, Κώστας Μπούφης, Γιώργος Ζορμπάς, Βαγγέλης Σωτηρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τσίρκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουσας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Μπατζές, Γιώργος Ζούρος, Δημήτρης Τσακυργιάννης, ο τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Λέπουρης, εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου κ.α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή