Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς : «Ημέρες Κινηματογράφου» Πρόγραμμα Απριλίου 2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς : «Ημέρες Κινηματογράφου» Πρόγραμμα Απριλίου 2023

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Ισραηλινό Κινηματογράφο προβάλλοντας τις ταινίες «Κατακλυσμός» του GuyNativκαι «Το καλοκαίρι της Αβία» του EliCohen, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου
Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023
Κατακλυσμός « Mabul» του GuyNativ
Όλα είναι μπερδεμένα στη ζωή του Γιόνι. Είναι σχεδόν 13 ετών, εξαιρετικά έξυπνος, αλλά όχι αναπτυγμένος σωματικά και προσπαθεί καθημερινά να μεγαλώσει γρήγορα, ώστε να φαίνεται νέος άντρας στην επερχόμενη τελετή της θρησκευτικής ενηλικίωσής του. Οι γονείς του έχουν μια προβληματική σχέση. Επιπλέον, ο 17χρονος αυτιστικός αδερφός του, κλεισμένος για χρόνια σε ίδρυμα, επιστρέφει στο σπίτι λίγο πριν την τελετή. Το γεγονός αυτό συνταράζει τα ασταθή θεμέλια της οικογένειας.
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χάιφας, 2011
Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης και Βραβείο Κοινού, στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 2011
Σενάριο: Noa Berman-Herzberg, Guy Nativ
Σκηνοθεσία: GuyNativ
Ισραήλ / 2011/ 100’

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023
«Το καλοκαίρι τηςΑβία» του EliCohen
Βρισκόμαστε στο 1951 στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ. Η μικρή Αβία ζει με τη μητέρα της Χένυα, μια προσωπικότητα στοργική, τρυφερή όσο και δυναμικά ανεξάρτητη. Η Χένυα βασανίζεται από συχνούς νευρικούς κλονισμούς, οι οποίοι προέρχονται από τις εμπειρίες του Ολοκαυτώματος καθώς και από το γεγονός ότι έχασε τον σύζυγό της πριν τον πόλεμο. Μεταξύ διαύγειας και τρέλας θα προσπαθήσει να χαράξει μια νέα πορεία για εκείνη και την κόρη της…
Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό best seller βιβλίο της Gila Almagor η οποία και πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μητέρας.
Ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1989 και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1989 και την ίδια χρονιά με την Αργυρή Άρκτο, στο φεστιβάλ του Βερολίνου.
Σκηνοθεσία: Eli Cohen, Σενάριο: Gila Almagor, Eli Cohen
Πρωταγωνιστούν: Gila Almagor, Kaipo Cohen
Ισραήλ, 1988, 95’
Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.
Είσοδος ελεύθερη

Πήγαινε στην κορυφή