«Όχι στην υποβάθμιση του ΓΝΑ Παμμακάριστος» φώναξαν εργαζόμενοι και πολίτες

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Όχι στην υποβάθμιση του ΓΝΑ Παμμακάριστος» φώναξαν εργαζόμενοι και πολίτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παμμακάριστος, την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου, με βασικό αίτημα να σταματήσει η υποβάθμιση του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής μας.

Στη συγκέντρωση, εκτός από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να στηρίξουν το μοναδικό νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων και του Γαλατσίου, μετά και το κλείσιμο του 7ου ΙΚΑ και του ΓΝ Πατησίων.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία της Προέδρου του σωματείου Αναστασίας Σταθακάρου, η οποία αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους της αλλά και τον απλό κόσμο που στηρίζει τους εργαζομένους της «Παμμακαρίστου», αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και οδήγησαν σ’αυτή την κινητοποίηση. «Η κατάσταση στο ΓΝΑ Παμμακάριστος έχει φτάσει σε οριακό σημείο και έχουμε πια ένα νοσοκομείο αποδυναμωμένο που αντιμετωπίζει συνεχή απαξίωση από τους αρμόδιους Διοίκηση, ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας» τόνισε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έλλειψη ιατρικού, κι όχι μόνο, προσωπικού καθώς και στην παλαιότητα του κτιρίου που στεγάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ακολούθησε η Μαρία Μανιατάκου, παθολόγος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου, η οποία υπογράμμισε: «Αε όλα ανεξαιρέτως τα νοσοκομεία όπου εργάστηκα ήταν υποστελεχωμένα. Ανέκαθεν αναγκαζόμουν να κάνω πολλές εφημερίες, πολλές γιορτές και αργίες. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης δεν είναι σημερινή, ούτε χθεσινή. Δεν πρόκειται για λάθος, ούτε για αχρηστία όλων των κυβερνήσεων, αλλά για ξεκάθαρη οργανωμένη και συστηματική αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα».

Ο Δημήτρης Κακαβάς, αντιπρόεδρος του Σωματείου, είπε πως «η υποβάθμιση του Νοσοκομείου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Βαραίνει όχι μόνο τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες που είχαν και έχουν κοινό παρονομαστή το κέρδος των επιχειρήσεων και όχι τις ανάγκες του λαού».
Στην έλλειψη ακόμα και χώρου ξεκούρασης για τους παθολόγους αναφέρθηκε ο Ορέστης Κολεβέντης, ειδικευόμενος, υποστηρίζοντας πως «κάνουμε 26 ώρες σερί βάρδιες και ξεκουραζόμαστε σε καρέκλες».

Η άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, η επανένταξη του Χειρουργικού Τμήματος σε όλες τις γενικές εφημερίες, η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου, η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το Υ.Υ. με βάση τις ανάγκες, είναι κάποια από τα κύρια αιτήματα των εργαζομένων.
Επίσης, μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους επικουρικών που απολύθηκαν λόγω της υποχρεωτικότητας, η αύξηση μισθού, επαναφορά 13ου -14ου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους, η ποιοτική εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών και η επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι συλλόγων ΟΓΕ της περιοχής, η Γ.Γ. της ΕΙΝΑΠ, Μαίρη Αγρογιάννη, εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ ο Τ. Παντέλης, από το Σωματείο εργαζομένων της Hellenic train, τοπικές οργανώσεις κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25 και Ανταρσία και ο Η. Σίωρας υποψηφιος με το ΚΚΕ στην Β’ Αθήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή