Μέχρι 18/4 οι αιτήσεις για το στεγαστικό Πρόγραμμα «Κάλυψη» στον Δ. Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μέχρι 18/4 οι αιτήσεις για το στεγαστικό Πρόγραμμα «Κάλυψη» στον Δ. Γαλατσίου

Στο φύλλο της προηγούμενης Παρασκευής, 31/3/2023, γράφαμε για τη συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στο Πρόγραμμα «Κάλυψη», που αφορά τη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε ιδιωτικές κατοικίες με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο. Ξεκίνησαν λοιπόν οι αιτήσεις, η προθεσμία κατάθεσης των οποίων λήγει την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Γαλατσίου καλεί άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023 και κατοικούν εντός του Δήμου Γαλατσίου, όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κάλυψη».
Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κάλυψη, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.
β. Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Γαλατσίου.

Όπως αναλυτικά γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται, μεταξύ των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο, με βάση τα κάτωθι κριτήρια:
1. Πολύτεκνες οικογένειες 10 μόρια
2. Τρίτεκνες οικογένειες 9 μόρια
3. Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω) 8 μόρια
4. Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου 7 μόρια
5. Μονογονεϊκές οικογένειες 6 μόρια
6. Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά 5 μόρια
7. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης 4 μόρια
8. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας 3 μόρια
9. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ 2 μόρια
Η μοριοδότηση γίνεται αθροιστικά για τα νοικοκυριά που πληρούν περισσότερα από ένα εκ των παραπάνω κριτηρίων, με την εξαίρεση των κριτηρίων 1, 2 και 6. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προτεραιοποιούνται τα νοικοκυριά που πληρούν σωρευτικά περισσότερα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα.
Με την Αίτηση προσκομίζονται στους Δήμους τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη μοριοδότηση του νοικοκυριού ως ακολούθως:
α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών 1, 2 και 6 του άρθρου 4. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεικότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).
β. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας 3 του άρθρου 4.
γ. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφαση έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου για νοικοκυριά της κατηγορίας 4 του άρθρου 4.
δ. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας 7 του άρθρου 4.
ε. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για τα άτομα ή οικογένειες της κατηγορίας 8 του άρθρου 4.

Η αίτηση υποβάλλεται προς τον Δήμο Γαλατσίου έως την 18η Απριλίου 2023 σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο e–mail kalipsi@galatsidevelopment.gr.
Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή φαξ στο Γενικό Πρωτόκολλο.

Πηγές

Φωτογραφία από Arek Socha από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή