Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας

Στην τελική ευθεία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Αττικής και Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για τη βελτίωση υποδομών παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης :

Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το έργο προϋπολογισμού 781 χιλιάδων ευρώ

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας»

Ένα διαχρονικό αίτημα της Ιεράς μητρόπολης Νίκαιας ικανοποιείται μετά από συστηματική δουλειά του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Στ. Αντωνάκου και των στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με ομόφωνη απόφαση του, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση της Στ. Αντωνάκου, ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας για την υλοποίηση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΑΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 781.200,00 €.
Μετά τη σχετική εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί άμεσα η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αντιμετώπισης των φθορών της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας που βρίσκεται στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρέτησε με ικανοποίηση τη σχετική απόφαση επισημαίνοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες προκειμένου να γίνει πράξη ένα αίτημα της μητρόπολης Νίκαιας το οποίο εδώ και δεκαετίες δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί. Με τις ενέργειες μας επιλύθηκαν τα όποια προβλήματα και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπουν σύντομα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 παιδιά προερχόμενα από ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες της ευρύτερης περιοχής. Να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη κο Αλέξιο, την κ. Αντωνάκου και συνολικά τα στελέχη της Περιφέρειας και της Ι.Μ. Νίκαιας για την άριστη συνεργασία».

Όπως επισημάνθηκε και από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κατά τη διάρκεια της εισήγησης της στο ΠΕΣΥ, στη συγκεκριμένη θερινή κατασκήνωση φιλοξενούνται ετησίως πάνω από 1000 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει (Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου). Προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την εταιρία «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε» και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας. Η κ. Αντωνάκου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τις άμεσες ενέργειες του καθώς και τον Πρόεδρο της «Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε» και Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Παπαγεωργίου.

Εκτός από την αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων λειτουργίας στους χώρους της κατασκήνωσης με τις προγραμματισμένες εργασίες προβλέπεται και η μερική αναβάθμισή της με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης. Οι χώροι στους οποίους επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις είναι: Η είσοδος κατασκήνωσης, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. το κολυμβητήριο και γενικότερα ο χώρος της πισίνας, ο χώρος πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, κ.α. .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή