Δήμος Ζωγράφου: Ένας… καταρράκτης στην καρδιά του Δήμου

Δήμος Ζωγράφου
Δήμος Ζωγράφου: Ένας… καταρράκτης στην καρδιά του Δήμου

Ανακοίνωση Δήμου Ζωγράφου:

Τον δικό του… καταρράκτη απέκτησε ο Δήμος Ζωγράφου, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης στο πάρκο της οδού Σεβαστείας, με αποτέλεσμα μετά από πάρα πολλά χρόνια που δεν λειτουργούσε, πλέον να κοσμεί την πόλη του Ζωγράφου. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας επισκέφθηκε το πάρκο και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους εργολάβους για τις λεπτομέρειες της κατασκευής, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμο Μπουλούκο.
Πρόκειται για έναν καταρράκτη μήκους περίπου 35 μέτρων και τα νερά του πέφτουν από δέκα διαφορετικά επίπεδα, ενώ έχει προβλεφθεί η κατασκευή τριών ανοξείδωτων μεταλλικών φραγμάτων για την παρακράτηση των φερτών υλικών.
Τα νερά του καταρράκτη ανακυκλώνονται, ώστε να μην υπάρχει κατανάλωση, ενώ χλωριώνεται συχνά. Η συντήρησή του γίνεται από συνεργεία που συντηρούν και όλα τα σιντριβάνια της πόλης.
Ο «καταρράκτης» έχει κατασκευαστεί τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, καθώς περιμετρικά έχει τοποθετηθεί ξύλινος φράχτης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Στο μεταξύ τοποθετήθηκαν και καλλωπιστικά φυτά κρεμαστά σε βάσεις στα τρία γεφυράκια, που ομόρφυναν περαιτέρω τον χώρο, ενώ τα βράδια τα νερά φωτίζονται από φώτα led.
«Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας δεν σταματάμε να κάνουμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργώντας μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο βιώσιμη που όλοι θέλουμε να περνάμε τις στιγμές μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή