Η Αναστασία Μουστακάτου από τις Αχαρνές εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης

Δήμος Αχαρνών
Η Αναστασία Μουστακάτου από τις Αχαρνές εκπροσωπεί την Ελλάδα στο  2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης

Ανακοίνωση Δήμος Αχαρνών :

«Πάντοτε να ακολουθείς τα όνειρά σου, ν’ ακούς αυτό που λέει τώρα η καρδιά σου»
μας προτρέπει με τη γλυκιά της μπαλάνταη Αναστασία Μουστακάτου εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο 2ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τραγουδιού για μουσικούς με αναπηρία όρασης, InternationalLow-VisionSongContest – ILSC 2023.

Η Αναστασία είναι 21 χρονών, ζει στις Αχαρνές, γεννήθηκε με χαμηλή όραση λόγω βλάβης στον αμφιβληστροειδή, μια κατάσταση επιδεινούμενη που οδήγησε σε τύφλωση σε ηλικία περίπου 12 ετών.
Επιπλέον σε ηλικία 5 ετών απέκτησε μόνιμη βαρηκοΐα.
Άριστη μαθήτρια στο σχολείο, σημαιοφόρος στο γυμνάσιο και στο λύκειο, σήμερα σπουδάζει στο 3ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ.
Ξεκίνησε τη μουσική μόλις 4 χρόνια πριν, όμως αμέσως την αγάπησε και παρόλο το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που ασχολείται με αυτή, έχει ήδη γράψει πολλά τραγούδια, τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους.
Έγραψε το τραγούδι “Αυτό που λέει η καρδιά σου”περίπου 1 χρόνο πριν, εμπνευσμένη από τις επιδόσεις της στη μουσική μετά από μόλις 3 χρόνια ενασχόλησης, με σκοπό να παροτρύνει τον κόσμο να ακολουθεί τα όνειρά του, να μην εγκαταλείπει και να πιστεύει στον εαυτό του.
Εκπροσωπώντας πλέον την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό θέλει να βοηθήσει να γίνει γνωστή η διοργάνωση στο ευρύ κοινό και ο κόσμος να εξοικειωθεί με την αναπηρία.
Στο τραγούδι συμμετέχει με βιολί η Εμμανουέλα Μασούρου, επίσης με αναπηρία όρασης.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μουσικοί με αναπηρία όρασης από όλο τον κόσμο.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 12 Μαϊου 2023στις 21.00 (ώρα Ελλάδας).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαγωνισμό στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://youtube.com/live/mPsjWArmL-E?feature=share
Θα μπορείτε επίσης να ψηφίσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://ilscvoting.org/

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία θα γίνει κατά τη διάρκεια του τελικού και όσες ψήφοι καταχωρηθούν νωρίτερα δεν θα ληφθούν υπόψη.
Στον φετινό διαγωνισμό δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσετε τη χώρα σας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ελλάδα!!

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Αυτό που λέει η καρδιά σου(Whatyourheartsays)” της Αναστασίας Μουστακάτου, στο κανάλι της στο YouTube «Αναστασία Μουστακάτου»

Πήγαινε στην κορυφή