«Έξυπνες στάσεις» λεωφορείων θα αποκτήσει και το Γαλάτσι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Έξυπνες στάσεις» λεωφορείων θα αποκτήσει και το Γαλάτσι

Σε συνολικά 72 δήμους του Νομού Αττικής θα τοποθετηθούν οι 1.000 «έξυπνες στάσεις», δηλαδή οι πινακίδες τηλεματικής που θα παρέχουν στο επιβατικό κοινό πληροφόρηση για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Το συγκεκριμένο έργο, που, όπως όλα δείχνουν, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου – το αργότερο έως το Πάσχα – θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των μετακινήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες αστικών συγκοινωνιών να γνωρίζουν και μέσω «έξυπνου» κινητού και ηλεκτρονικού υπολογιστή την ακριβή ώρα αφιξοαναχώρησης του μέσου μαζικής μεταφοράς.
Ουσιαστικά, το έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) θα υλοποιηθεί σχεδόν σε όλη την Αττική, σε 1.000 επιλεγμένες από τις συνολικά 8.000 υφιστάμενες στάσεις, ενώ συστήματα τηλεματικής θα τοποθετηθούν σε περίπου 1.900 οχήματα.
«Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στο οποίο συνδυάσαμε κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους. Το μοντέλο αποδεικνύεται επιτυχημένο καθώς διασφαλίζεται η μακροχρόνια λειτουργικότητα και αξιοποίηση ιδιωτικών πόρων. Είναι ένα μοντέλο που στη συνέχεια εφαρμόσαμε και σε άλλα έργα ΣΔΙΤ, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τα ευρυζωνικά δίκτυα, τα ψηφιακά πρακτικά δικαστηρίων και το οποίο θα μπορούσε συνολικά να αποτελέσει ένα κατάλληλο εργαλείο για μελλοντικές μακροχρόνια βιώσιμες επενδύσεις» σημειώνει ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας.
Μεταξύ των δήμων που θα αποκτήσουν «έξυπνες στάσεις» είναι και ο Δήμος Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή