«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει!» – Μιλένα Αποστολάκη, υποψ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Τομέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει!» – Μιλένα Αποστολάκη, υποψ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Τομέα

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που την περίοδο της διακυβέρνησής του υλοποίησε τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες άλλαξαν τη ζωή των πολιτών και πήγαν τη χώρα μας μπροστά.

Είναι η παράταξη που θεμελίωσε το ΕΣΥ, που κατήργησε τους πελατειακούς διορισμούς με το ΑΣΕΠ, που εκσυγχρόνισε τη λειτουργία του κράτους με τα ΚΕΠ, που καθιέρωσε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στον κρατικό μηχανισμό. Σήμερα καθώς η άδικη κρίση της ιστορίας υποχωρεί, όλοι γνωρίζουν και επιμερίζουν τις ευθύνες για την χρεωκοπία και τη μνημονιακή δοκιμασία που πέρασε ο τόπος. Όλοι έζησαν το μνημόνιο της ΝΔ ,αλλά και το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν το κατήργησε με ένα νόμο και ένα άρθρο…

Χωρίς καμιά κυβερνητική ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2015 μέχρι σήμερα, με σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η χώρα και συγκεκριμένες προτεραιότητες, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα βάλει τα θεμέλια για την επιστροφή του ως η μεγάλη πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη.
Το πρόγραμμά μας στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, κοστολογείται σε 1,1 δισ. και περιλαμβάνει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος, με κύρια μέριμνα την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, συντάξεις αποκατάστασης, χηρείας, και νέο ΕΚΑΣ, μετά από την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, διόρθωση των φορολογικών αδικιών, όπως το υψηλό αφορολόγητο για τις γονικές παροχές και φορολογικά κίνητρα για τα νέα ζευγάρια, ενίσχυση του ΕΣΥ και επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα του.

Απέναντι σε αυτόν τον προγραμματικό λόγο ευθύνης με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο, ο Πρωθυπουργός που με τις πολιτικές του διεύρυνε σημαντικά τις ανισότητες, επιχειρεί μέχρι την τελευταία στιγμή να εξαγοράσει όχι μόνο την ψήφο αλλά πρωτίστως την αξιοπρέπεια των πολιτών και εσχάτως των νέων.
Κουπόνια 150 ευρώ που παραπέμπουν στην πιο παρωχημένη εκδοχή του κράτους – πατερούλη, προσφέρονται γενναιόδωρα στη νέα γενιά που όμως όπως όλες οι μετρήσεις καταγράφουν γυρίζει εμφατικά την πλάτη της στα κυβερνητικά φιλοδωρήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια με τη Σεισάχθεια και το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη απάντηση στο αίτημα των πολιτών για αλλαγή. Απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση και είναι ενδεικτικό ότι δεν κατόρθωσε ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της τετραετίας Μητσοτάκη να δημιουργήσει παράσταση νίκης.
Ο σημερινός αδιέξοδος δικομματισμός δεν γεννά ελπίδα, δεν παράγει δυναμική ανατροπής των συσχετισμών, δεν αναδεικνύει υποδοχέα της απαίτησης των πολιτών για πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εν τέλει ο ισχυρότερος σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας. Ο σημερινός αδιέξοδος δικομματισμός πρέπει να ηττηθεί.
Το ΠΑΣΟΚ ως εκφραστής της ανάγκης για μείωση του «κενού» ανάμεσα στους κερδισμένους και εκείνους που μένουν πίσω, δίνει ελπίδα και λύσεις. Σε όσους ζητούν δίκαιες μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονιστικό σχέδιο για τη χώρα και σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα και τους θεσμούς. Με ένα πρόγραμμα στραμμένο στις ανάγκες των πολλών και της μεσαίας τάξης.
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να είναι και πάλι πρωταγωνιστής στο νέο ιστορικό κύκλο.

Πήγαινε στην κορυφή