Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής


Ανακοίνωση Δήμου Ηρακλείου:

Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής – Οδηγίες για πολίτες και δικαστικούς αντιπροσώπους
Νίκος Μπάμπαλος: «Καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν στην γιορτή της Δημοκρατίας»
Όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενέργειες για να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία της Κυριακής έχει λάβει ή προγραμματίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τη δική του αρμοδιότητα και ευθύνη. Ήδη οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία της πόλης, ενώ το εκλογικό υλικό θα είναι από την Παρασκευή διαθέσιμο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επίσης την Παρασκευή, ημέρα που κλείνουν τα σχολεία – εκλογικά κέντρα, τα συνεργεία του Δήμου θα προετοιμάσουν κατάλληλα τις σχολικές αίθουσες ως εκλογικά τμήματα. Τις ημέρες έως τις εκλογές οι διοικητικές υπηρεσίες θα είναι ανοικτές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικαστικών αντιπροσώπων ενώ το σύνολο του Δήμου τίθεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες διαπιστώθηκε η ετοιμότητα όλου του μηχανισμού του Δήμου και ορίστηκαν η περαιτέρω κινήσεις στο δρόμο προς την κάλπη.
«Οι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας στην οποία ο Δήμος μας πάντα με τιμή και σεβασμό μετέχει. Το ίδιο καλώ να κάνουν και οι πολίτες με το ύψιστο δικαίωμα και ευθύνη που έχουν, την ψήφο τους. Να επιλέξουν προσεκτικά και συνειδητά αυτό που τους εκφράζει περισσότερο και να το καταθέσουν στην εκλογική διαδικασία. Είναι η ώρα που η φωνή τους έχει δύναμη και η επιλογή τους καθορίζει το μέλλον του τόπου. Για αυτό και δεν πρέπει να λείψει κανείς», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.
Πληροφορίες για πολίτες
Οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είτε ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα mpp.ypes.gov.gr συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, είτε στο iraklio.grόπου έχει αναρτηθεί ο εκλογικός κατάλογος για όλη την πόλη, είτε στα έντυπα που έχουν τοιχοκολληθεί στα κεντρικά σημεία του Δήμου (δημαρχείο, πλατείες, καταστήματα, σχολεία κτλ)
Το Δημοτολόγιο του Δήμου (2ος όροφος δημαρχείου) θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ό,τι χρειάζεται στην εκλογική διαδικασία,όπωςγια παράδειγμα έκδοση πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας,ως εξής: Παρασκευή 8.00 – 22.00, Σάββατο 8.00 – 24.00 και Κυριακή 6.30 – 19.00. Ομοίως αποκλειστικά και μόνο για ό,τι αφορά τις εκλογές το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου (1ος όροφος δημαρχείου) θα λειτουργείτο Σάββατο 20/5 8.00 – 20.00 και την Κυριακή 21/5 7.00 – 19.00. Τηλέφωνα για πληροφορίες εκείνες τις ημέρες: 2132000128, 130, 236
Για την ψηφοφορία οι πολίτες χρειάζονται ένα από τα εξής έγγραφα: αστυνομική ταυτότητα (γίνεται δεκτή και ψηφιακή ταυτότητα αποκλειστικά όμως μέσω της εφαρμογής gov.grwallet), προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Πληροφορίες για τους δικαστικούς αντιπροσώπους
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μπορούν να παραλαμβάνουν το εκλογικό υλικό από το γραφείο Υποστήριξης Θεσμικών Οργάνων (3ος όροφος δημαρχείου) την Παρασκευή 19/5 15.00 – 21.00 και το Σάββατο 20/5 8.00 – 24.00 (με την παρότρυνση για την όσο το δυνατό πιο γρήγορη παραλαβή για την έγκαιρη επίλυση τυχόν θεμάτων) και να μαθαίνουν τα στοιχεία των δημοτικών υπαλλήλων – υπεύθυνων για το κάθε εκλογικό κέντρο. Τηλέφωνα εξυπηρέτησης των δικαστικών αντιπροσώπων 2132000180, 219.

Πηγές

Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή