Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία να μας πει, εάν εφόσον εκλεγεί, θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη μέρα ή μόνο όσων την ψήφισαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία να μας πει, εάν εφόσον εκλεγεί, θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη μέρα ή μόνο όσων την ψήφισαν

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.:

Ο κ. Σπυρόπουλος απευθυνόμενος στους παριστάμενους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Πέτσα και Τσίπρα, επισήμανε για το ευαίσθητο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης: «Εσείς μαθήματα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνετε. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν εργαλειοποιεί αυτό το σοβαρό θέμα, όπως κάνατε εσείς τις τελευταίες μέρες. Το ΠΑΣΟΚ έριξε τις μπάρες και εφάρμοσε πολιτικές ενσωμάτωσης. Είναι αδιανόητη η καπηλεία, που κάνετε. Επειδή έχω ζήσει στην περιοχή, πολλά χρόνια, στεναχωριέμαι πάρα πολύ για τη συζήτηση που γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί και τι αγώνες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ενσωματωθεί αυτός πληθυσμός, να πέσουν οι μπάρες, να μπαίνουν τα παιδιά της μειονότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια και να μην πηγαίνουν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, να μένουν στην περιοχή και να ζουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Ανοίγει τώρα ένα θέμα για προεκλογικούς λόγους. Θα δείτε την απάντηση του ελληνικού λαού απέναντι σε αυτήν την πολιτική τοξική αντιπαράθεση, την Κυριακή των εκλογών».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιήσουν τι είδους ενημέρωση είχαν για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέει τι ενημέρωση είχε, να μας το εξηγήσετε εσείς, κ. Πέτσα. Ή μήπως έχετε να φοβηθείτε κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ να μας απαντήσει για ποιους λόγους δεν ψήφισε τον νόμο για την εκλογή του Μουφτή, πέρσι το καλοκαίρι. Και η Νέα Δημοκρατία να μας πει, εάν εφόσον εκλεγεί, θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη μέρα ή μόνο όσων την ψήφισαν. Αυτό το οποίο έκανε η κ. Μπακογιάννη, πηγαίνοντας στη Θράκη, να νουθετεί τους πολίτες εκεί και να τους απειλεί ότι εάν δεν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία θα δουν τι θα πάθουν, παραπέμπει σε κομματάρχη της δεκαετίας του ’60. Πρέπει να τα ακούσει όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης που μας έκανε μαθήματα ότι το ΠΑΣΟΚ θυμίζει δεκαετία του 80, ενώ η αδερφή του και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, περιοδεύει στους νομούς της Θράκης και συμπεριφέρεται με αυτόν τον παλαιοκομματικό τρόπο. Απαράδεκτο και αδιανόητο για την Ελλάδα του 2023».

Πήγαινε στην κορυφή