Κυκλοφόρησε ο «Ο Γαλατούλης» της Γαλατσιώτισσας Γεωργίας Γούλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυκλοφόρησε ο «Ο Γαλατούλης» της Γαλατσιώτισσας Γεωργίας Γούλα

Να σας συστήσουμε τον «Γαλατούλη», που το όνομά του λέει τα πάντα για τον ίδιο και τους φίλους του και είναι ο ήρωας της Γαλατσιώτισσας συγγραφέως Γεωργίας Γούλα.

Με αφορμή, λοιπόν, τον έναν χρόνο κυκλοφορίας του «Γαλατούλη» από τις Εκδόσεις Γρηγόρη, η Γεωργία Γούλα μας μιλά γι’αυτό το παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και παρουσιάζει ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς στην προσπάθειά τους, να πείσουν τα παιδιά τους να προτιμήσουν την υγιεινή διατροφή.
Το βιβλίο αυτό δείχνει, πως να προτιμήσουν τα παιδιά το γάλα. Η προτίμηση των παιδιών στα γλυκά και στη ζάχαρη, θα αλλάξει αμέσως όταν βρεθεί ο κατάλληλος ήρωας την κατάλληλη στιγμή. Όταν ο Γαλατούλης έρθει αντιμέτωπος με τη μικρή περιπέτεια των φίλων του, με βοηθό και σύμμαχο το γάλα του, θα τους εξηγήσει ότι το γάλα είναι το μεγάλο του μυστικό που τον καθιστά δυνατό και γρήγορο, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να μάθουν, να προβληματιστούν και να ακολουθήσουν την διατροφή του και τα οφέλη αυτής. Το παιχνίδι των τριών φίλων γίνεται εργαλείο μάθησης στη συνείδηση των παιδιών – αναγνωστών.
Στο βιβλίο συναντάμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο κείμενο, με φρέσκια και «ζωντανή» εικονογράφηση της δημιουργού με ευαισθησία, ενσυναίσθηση, τρυφερότητα και φροντίδα για τα παιδιά.

• ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΟΥΛΑ

Η συγγραφέας Γεωργία Γούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, με καταβολές από τα Ιωάννινα.
Σπούδασε στο προπτυχιακό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα του κολλεγίου Α.Κ.Τ.Ο εφαρμοσμένες τέχνες. Έχει κρατικές πιστοποιημένες γνώσεις Νοσηλευτικής-Βρεφοκομίας και παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών Ελλάδος από το 2017, ξεκινώντας να παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής.
Είναι απόφοιτη του καινοτόμου κύκλου Σπουδών Μουσικής παράδοσης του ΜΕΧΑ.
Έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, όπως για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, κ.ά., φιλοτεχνώντας έργα.
Εργάστηκε για πολλά έτη σε τηλεοπτική παραγωγή, σε καθημερινή εφημερίδα και στο Υπουργείο Τύπου.
«Ο Γαλατούλης» είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο για παιδιά.

– Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις «Εκδόσεις Γρηγόρη» (τηλ.210 3637 016/011, www.grigorisbooks.gr) καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή