Ζωή Ράπτη : Το κόστος της προχειρότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζωή Ράπτη : Το κόστος της προχειρότητας

Άρθρο της Ζωής Ράπτη, βουλευτού Β1 βόρειου Τομέα Αθηνών

:

Ένας από τους σημαντικούς λόγους της εντυπωσιακής επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου είναι η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της πολιτικής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επένδυσε στην ουσία των πραγμάτων και όχι στο φαίνεσθαι. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν (αύξηση μισθών, μείωση φόρων, ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών την περίοδο της πανδημίας, προστασία ευάλωτων νοικοκυριών κ.ά) τηρήθηκαν κατά γράμμα –και κατά περιπτώσεις οι πράξεις ξεπέρασαν και τις αρχικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, εξέπεμπε και εκπέμπει ακόμα μια ασόβαρη εικόνα. Πρόκειται για κόμμα που κυβέρνησε, αποδοκιμάστηκε και συνεχίζει να αποδοκιμάζεται από τον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα του την δραματική τετραετία 2015-2019 και διεκδικεί την εξουσία χωρίς καν να γνωρίζει τι σκοπεύει να κάνει με αυτήν αν –ο μη γένοιτο- την αποκτήσει! Χαρακτηριστικά παραδείγματα της ιδεολογικής, κομματικής και πολιτικής βαβέλ που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα του κ. Τσίπρα είναι οι προεκλογικές δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ, η πεισματική αντίστασή του (ακόμα και σε επίπεδο Ε.Ε.) στη δημιουργία φράχτη στον Έβρο για την αντιμετώπιση της χρήσης του μεταναστευτικού σαν υβριδικό όπλο της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδας, η διαγραφή και η επανένταξη του κ. Πολάκη στα κομματικά ψηφοδέλτια, η δήλωση της κ. Φωτίου ότι «μεσαία τάξη» μπορεί να θεωρηθεί κάποιος με εισόδημα 5.000 ευρώ τον χρόνο και μια σειρά από άλλες, παρομοίου τύπου δηλώσεις και συμπεριφορές.

Το πιο πρόσφατο «κρούσμα» σημειώθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε ότι «θα εξισωθεί η άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Ο κ. Τσίπρας, που διεκδικεί την πρωθυπουργία λησμόνησε ότι αυτό έχει ήδη γίνει πράξη συμβεί από τον Οκτώβριο 2022, με τον νόμο 4997/2022 που πέρασε η Νέα Δημοκρατία!

Πολλοί θεωρούν ότι όλα τούτα είναι γκάφες. Κι όμως, δεν είναι γκάφες αλλά για εκφράσεις της έλλειψης επαφής του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα με την ουσία της πολιτικής, την ενημέρωση για τα λαϊκά και εθνικά προβλήματα, την αδιάκοπη κατάρτιση και τον σχεδιασμό των αποφάσεων.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευτυχώς για την Ελλάδα, η πείρα και η ασχετοσύνη στην πολιτική δεν μπορεί να διαγραφεί, σαν τα… μνημόνια, που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας ότι θα εξαφανίζονταν «με ένα νόμο και ένα άρθρο»!

Γι’ αυτό, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου τη Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή