Απινιδωτής και υλικοτεχνική υποδομή στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απινιδωτής και υλικοτεχνική υποδομή στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

Στις 14 Ιουνίου 2023 και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωση», πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Διάχυσης Αποτελεσμάτων στο 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της αναπληρώτριας διευθύντριας κας Μαρίας Βαρελά, η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ακολούθησε γενική παρουσίαση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και των δυνατοτήτων που παρέχει στα επαγγελματικά σχολεία από τον συντονιστή του προγράμματος κ. Κωνσταντίνο Ζώη.

Oι εκπαιδευτικοί της υποδράσης 1 με τίτλο «Προσφέρω στον συνάνθρωπο», Δέσποινα Λύτρα, Αικατερίνη Λυκοστράτη, Στραβορίζου Ακριβή, Άξη Ελπίδα, Σοφία Μίαρη και Δημήτριος Παπαλαμπρόπουλος, παρουσίασαν την πορεία πραγματοποίησης της εκπαίδευσης στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Σημαντικά κρίνονται και τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η ενασχόληση των μαθητών στο πρόγραμμα και στην υποδράση, τους βοήθησε ν’ αλλάξουν τη στάση τους απέναντι στον εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπό τους. Έγινε επίσης και η παραλαβή ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και ενός εκπαιδευτικού που η αγορά του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Έτσι το σχολείο έχει πλέον εκπαιδευτικό και εξωτερικό απινιδωτή και μπορεί να καλύψει τυχόν έκτακτη ανάγκη.

Η υποδράση 2 «Εκφράζομαι μέσω του θεάτρου» παρουσιάστηκε αμέσως μετά από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, Αικατερίνη Μπιλάλη, Βασιλική Κανελλοπούλου, Φωτεινή Λαμπαδιάρη, Βαρβάρα Περηφάνου και Ελευθερία Πετρίτση, που είχε τίτλο «Εκφράζομαι μέσω του Θεάτρου» και αντικείμενο την προετοιμασία των μαθητών για την παράσταση «Ντόκτορ Τσέχωφ» τον περασμένο Μάιο. Προβλήθηκε ακόμα βίντεο με τα στιγμιότυπα της παράστασης, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες τόνισαν πόσο σημαντική και όμορφη ήταν η εμπειρία συμμετοχής τους και η ευκαιρία συνεργασίας με τους συμμαθητές τους εκτός του πλαισίου των μαθημάτων. Από την υποδράση αυτή χρηματοδοτήθηκε η κονσόλα φωτισμού και το dimmer ως αποκτήματα του σχολείου απαραίτητα για μια εκδήλωση, που συμπλήρωσαν την κονσόλα ήχου, τα μικρόφωνα, το ηχείο και τη βιντεοκάμερα που απέκτησε το σχολείο την προηγούμενη χρονιά.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων των υποδράσεων, έγινε απονομή στους μαθητές των επαίνων και βεβαιώσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023.
Στην εκδήλωση εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων σύμβουλοι εκπαίδευσης, διευθυντές και εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία και φορείς της περιοχής, τέως διευθυντές του σχολείου καθώς και γονείς με μαθητές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή