Στον Δήμο Περιστερίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Δήμος Περιστερίου
Στον Δήμο Περιστερίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Τον Δήμο Περιστερίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική. Στόχος του να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες για τον προγραμματισμό και την ωρίμανση νέων έργων.

Κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στο Περιστέρι, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 37 εκ. ευρώ. Παράλληλα, για το Περιστέρι και άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, μέσω ΟΧΕ κατά την τρέχουσα περίοδο, έχουν χρηματοδοτηθεί έργα προϋπολογισμού 57 εκ. ευρώ, ενώ μέσω της νέας ΟΧΕ περιόδου 2021-2027, προγραμματίζονται έργα προϋπολογισμού 95 εκ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες έξι δήμων.
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου παρακολούθησαν την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας.Το εμβληματικό αυτό έργο χρηματοδοτείται από ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκ. ευρώ.
Ακολούθως πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στην οποία πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια (Προϋπολογισμός 1.7 εκ. ευρώ). Το έργο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση του πρασίνου, δηλαδή των δένδρων.
Τα έργα, η πορεία υλοποίησης τους και ο σχεδιασμός νέων έργων που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πόλης. Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της πόλης με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν κατά την περιοδεία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος, η Μαρία Αγγελοπούλου- Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, o Γ. Βαθιώτης εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, ο Βασίλης Λώλος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Νέα Αρχή για την Αττική και Πρόεδρος Δ.Σ. Περιστερίου, η Κατερίνα Μαρίνη- Σαλαβράκου – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, o Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί κατά την περιοδεία του και στο καφέ, με τον Γιάννη Λοβέρδο – Βουλευτή ΝΔ, με τους Αντιδημάρχους Τσιώτα Μ., Μπεκιάρη Γ., Μπέτση Β., Λύκο Π., τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Καλαντώνη Γ., την Ιωάννα Μαντίκου- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο, τον Αθανάσιο Δημητρίου Δημοτικό Σύμβουλο, Αικατερίνη Τσερούλα- Δημοτική Σύμβουλο, Δήμητρα Κατσανού-Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο, Κουρουβακάλη Δέσποινα -Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο, Νατάσα Σκορδαλάκη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο, Χρήστο Μπαλαδήμα- Κοινοτικό Σύμβουλο 4ου Διαμερίσματος, Σταύρο Τασιόπουλο-Νομικό Σύμβουλο Αιγάλεω/ Πρόεδρο ΑΟ Αιγάλεω, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Γιώργο Βιντζηλαίο- Αντιπύραρχο, τον Δημήτρη Μουλιάτο-Πρόεδρο Λαϊκών Αγορών, την Βάσω Μπουραζά- Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ, τον Νίκο Πασσά, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, την Αθανασία Παπασπύρου ειδική συνεργάτη της Αντιεριφέρειας Δυτικού Τομέα Αθηνών, τον Πέτρο Καραβίτη- Παλαίμαχο Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, κ.α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή