Ράνια Σβίγκου: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ισχυρή κοινωνία και δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ράνια Σβίγκου: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ισχυρή κοινωνία και δημοκρατία

Από Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΝΔ έχει στήσει μια επιχείρηση εξαπάτησης γύρω από το πρόγραμμά της, όπου για άλλα δεσμεύθηκε στις Βρυξέλλες και άλλα τάζει στη χώρα μας» τόνισε η Ράνια Σβίγκου στην παρέμβασή της στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «λέει πράγματα τα οποία δεν θα τα υλοποιήσει, και αυτό φαίνεται από το ότι δεν περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις που κατέθεσε στο πρόγραμμα σταθερότητας», και ταυτόχρονα «κρύβει πράγματα τα οποία θα υλοποιήσει», υπενθυμίζοντας «δηλώσεις στελεχών της, όπως ο κ. Πνευματικός, ο οποίος μίλησε για διαλογή ασθενών».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η ΝΔ, τόσο στις προηγούμενες, όσο και σε αυτές τις εκλογές, έπαιξε επικοινωνιακά με τη σπέκουλα και την προπαγάνδα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «άκουσε την κριτική των πολιτών, πήρε το μήνυμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, ανέδειξε τις προγραμματικές του θέσεις με πολύ πιο πειστικό τρόπο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, όπως τις προτάσεις του για το ΕΣΥ και για τη ρύθμιση των χρεών, και ταυτόχρονα αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράμμισε ότι «είναι μια νέα εκλογική μάχη με ένα νέο εκλογικό σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, στην οποία οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο κόμμα θα κυβερνήσει και με βάση ποιο πρόγραμμα», τονίζοντας ότι «οι κάλπες είναι άδειες».

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «την επόμενη μέρα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία, ισχυρή δημοκρατία, ισχυρό κράτος δικαίου, ισχυρά εργασιακά δικαιώματα». Γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Ν.Δ. και να σταθεί απέναντί της σε όλα τα μέτωπα που θα ανοίξει ενάντια στους εργαζόμενους».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι « μέχρι και το τελευταίο λεπτό παλεύουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, και αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε μια παντοδύναμη και ασύδοτη ΝΔ, η οποία θέλει 180 βουλευτές για να αναθεωρήσει μόνη της το Σύνταγμα».

Όπως τόνισε, την επόμενη Κυριακή «θα πρέπει να μπει ένας φραγμός σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δεξιά, στόχος της οποίας είναι να οικοδομήσει ένα καθεστώς στις 26 Ιουνίου, το οποίο ισοδυναμεί με ιδιωτικοποιήσεις, με συρρίκνωση του ΕΣΥ και των εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι το οποίο αποτελεί μια τρομακτική προοπτική για την πλειοψηφία της κοινωνίας». Και κατέληξε λέγοντας ότι αυτήν την προσπάθεια οικοδόμησης ενός τέτοιου καθεστώτος από τη ΝΔ την βλέπουμε «από τον τρόπο με τον οποίο στοχοποιήθηκαν Έλληνες πολίτες στη Θράκη μέχρι τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίστηκε η κυβέρνηση τα ερωτήματα τα οποία εύλογα τέθηκαν από τους δημοσιογράφους και τα πολιτικά κόμματα για το ναυάγιο στην Πύλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή