Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο κ. Μάντζος συμμετέχει σε μια δικηγορική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει πάρα πολλές υποθέσεις. Δεν είναι εισπρακτική εταιρεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρέας Σπυρόπουλος: Ο κ. Μάντζος συμμετέχει σε μια δικηγορική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει πάρα πολλές υποθέσεις. Δεν είναι εισπρακτική εταιρεία

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1:

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Είναι μια αήθης επίθεση, η οποία γίνεται στο ΠΑΣΟΚ από μια συγκεκριμένη εφημερίδα που κατά το παρελθόν έχει αποφασίσει πολλές φορές να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και το κάνει, για άλλη μια φορά, δύο μέρες πριν τις εκλογές για προφανείς λόγους. Ο κ. Μάντζος συμμετέχει σε μια δικηγορική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει πάρα πολλές υποθέσεις. Δεν είναι εισπρακτική εταιρεία. Δεν είναι Πάτσης που είχε φτιάξει μια εισπρακτική εταιρεία και αγόραζε δάνεια και μετά προσπαθούσε να πάρει τα σπίτια των πολιτών και να τα μεταπουλήσει. Ξέρω πολύ καλά – γιατί τον γνωρίζω χρόνια – ότι έχει παραστεί το γραφείο του σε πολλές υποθέσεις προστασίας δανειοληπτών, όπως κάνουν όλοι οι δικηγόροι. Έχει μια καθαρή πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Και τίποτα από αυτά δεν θα πλήξει το ήθος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Όλα είναι καθαρά, όσο κι αν ψάξουν, και τον κ. Μάντζο και όλους μας. Είναι καθαρά τα πράγματα και η επαγγελματική μας δραστηριότητα αυτά τα χρόνια. Είναι μια επίθεση χυδαία που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές και νομίζω ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά τους σκοπούς αυτής της επίθεσης, ιδιαίτερα σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει το προηγούμενο διάστημα», επισήμανε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ πως «φταίει το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ» για την ήττα του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, σαν να υπάρχει άλλο γήπεδο λίγο πιο δίπλα στο οποίο παίζουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ότι η ήττα του οφείλεται γιατί ανάψαμε καπνογόνα σε ένα άλλο γήπεδο. Το ΠΑΣΟΚ αυτά τα τέσσερα χρόνια έκανε μια συγκροτημένη, τεκμηριωμένη, σοβαρή – χωρίς οξύτητα, χωρίς τοξική αντιπαράθεση στον δημόσιο λόγο – αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία, σε μια σειρά από ζητήματα. Σας είπα πριν για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το ιδιωτικό χρέος και τη πρότασή μας για τις 120 δόσεις. Αναδείξαμε πρώτοι την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας στο κομμάτι της υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, στη πρωτοβάθμια φροντίδα που έχει καταρρεύσει. Αναδείξαμε τεκμηριωμένα ότι είχε το εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης για να βάλει πολλά χρήματα για την αναδόμηση του ΕΣΥ για ένα νέο ΕΣΥ και δεν το έκανε. Έβαλε 2-4% κι εμείς έχουμε προτείνει – όπως και άλλες χώρες – 8% έως 10%», υπογράμμισε.

Σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε: «Θέλουμε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα κάνει ό,τι θέλει την επόμενη ημέρα χωρίς να έχει αντίλογο; Ή θέλουμε να υπάρχει μια αντιπολίτευση με έναν σοβαρό – τεκμηριωμένο λόγο, χωρίς λόγια του αέρα, χωρίς λαϊκισμό;»

Πήγαινε στην κορυφή