Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας
Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας :

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας
Καμία μέρα χαμένη μέσα στο καλοκαίρι

Αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και χωρίς να χαθεί ούτε μέρα από τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του 1ου& 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας.
Πρόκειται για τις εργασίες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση, η οποία υπεγράφη στις 15 Ιουνίου 2023, μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας, ενώ το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις μαθητικές αίθουσες και περιλαμβάνουν πλήρη αποκατάσταση των φθορών και βλαβών αλλά και αντικατάσταση του φωτισμού από LED.
Υπενθυμίζεται, πως οι συνολικές εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη αφορούν σε:
• Ριζική αλλαγή του δικτύου σωληνώσεων της κεντρικής θέρμανσης.
• Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων.
• Συμπλήρωση τμημάτων υδρορροών και κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων.
• Αντικατάσταση φωτιστικών (παλαιού τύπου φθορισμού) με νέα τεχνολογίας LED για την μείωση της κατανάλωσης και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
• Αποκατάσταση τοπικών βλαβών
• Καθαιρέσεις επιχρισμάτων και οροφοκονιαμάτων
• Εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί.
• Πλήρωση οριζοντίων και κατακόρυφων αρμών διαστολής
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνου, ξεκινήσαμε τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του 1ου και 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας. Άλλωστε, η περίοδος των διακοπών είναι πάντα η καλύτερη στιγμή για τέτοιου είδους εργασίες, οι οποίες και προχωρούν χωρίς να παρεμποδίζεται το έργο της σχολικής κοινότητας. Το έργο αφορά σε πλήρη ανακαίνιση των δύο σχολικών συγκροτημάτων, τόσο αισθητική όσο και λειτουργική, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη καθημερινότητα των παιδιών μας. Αξίζει να αναφέρω, πως μετά από την υπογραφή αυτής της σύμβασης, υπογράψαμε δύο ακόμη, που αφορούν στην αποκατάσταση και συντήρηση της πλειονότητας των σχολικών κτηρίων, βάσει και των αιτημάτων των εκάστοτε διευθύνσεων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή