“Ο αόρατος θίασος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“Ο αόρατος θίασος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι  του Δήμου Βύρωνα

Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα :

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, το Β΄Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει το έργο “Ο αόρατος θίασος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε επιμέλεια και διδασκαλία: Βενετίας Χατζηνικολάου.

Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» 8.30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Είναι νύχτα, περασμένα μεσάνυχτα, ώρες του ύπνου και της ησυχίας. Βρισκόμαστε στην κρεβατοκάμαρα ενός «επιτυχημένου» ανδρόγυνου, στην τρίτη δεκαετία του γάμου τους. Ενός γάμου, που έχει δημιουργηθεί μέσα στην αναπτυξιακή ευφορία του ’60. Ό,τι βλέπουμε επί σκηνής είναι η αναπαράσταση των εσωτερικών περιπετειών και ψυχικών καταστάσεων του ζευγαριού που κοιμάται. Μένουμε μαζί τους ως το πρωί και παρακολουθούμε αυτά που ζει –χώρια ο καθένας- στα όνειρά του. Οι «μορφές» του ύπνου, σαν χορός αρχαίας τραγωδίας, αποφασισμένες να «ξεκλειδώσουν» το υποσυνείδητο, ζητούν άδεια πρόσβασης σ’ αυτό το κλειδωμένο κομμάτι του μυαλού. Τα ερωτήματα πολλά:

Ήταν ποτέ αυτό το φαινομενικά αγαπημένο ζευγάρι, πραγματικό ζευγάρι; Με πόσους συμβιβασμούς εξαγόρασαν την επιτυχία τους; Μήπως μοιάζουν περισσότερο απ’ όσο φαντάζονται; Πόση αξία έχουν τα νεανικά όνειρα, μπροστά σε μια δεκαετία που έρχεται, με οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα της δραχμής;

Παρόλο που η σύλληψη και η δομή του έργου είναι πολύπλοκη, το θέμα και τα νοήματα είναι απλά, καθημερινά και αγγίζουν τον καθένα από μας.

Παίζουν οι:
Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ: Νίκος Γουρζής
Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Νατάσα Νικηφοράκη
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ: Ειρήνη Παμπούκη
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ: Δημήτρης Σακκής
ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ /ΘΥΡΩΡΟΣ (ΟΝΕΙΡΩΝ): Στέλλα Χατζημιχάλη
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ (ΟΝΕΙΡΩΝ): ΒένιαΣασσάλου
ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ: Ροδούλα Σκορδούλη
Ο ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ (σε παιδική ηλικία): Χρήστος Γκογκάκης
ΝΕΑ: Μίνα Καραζιώγα
ΝΕΟΣ: Χαρά Χατζηκαλυμνίου
ΧΟΡΟΣ (ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ): Δημήτρης Σακκής, Μίνα Καραζιώγα, ΒένιαΣασσάλου, Ροδούλα Σκορδούλη, Χαρά Χατζηκαλυμνίου, Στέλλα Χατζημιχάλη

Ήχος –Φως: Πάρης Γεωργούλας
Αφίσα: Ελένη Στεργίου
Σκηνικά- Κατασκευές: Χαρά Χατζηκαλυμνίου, Βενετία Χατζηνικολάου, Νίκος Γουρζής
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Βενετία Χατζηνικολάου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή