Επαναλειτουργεί η εμβληματική Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Επαναλειτουργεί η εμβληματική Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Πλήθος Αθηναίων συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ), με αφορμή την ανακαίνιση και επαναλειτουργία της.

Η εκδήλωση σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Αγορά – σύμβολο της Φωκίωνος Νέγρη, που πρωτολειτούργησε το 1937 και που για πολλές δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης από τον δήμο, η Αγορά η οποία πλέον τελεί υπό τη διαχείριση της Τεχνόπολης, διαμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού, το οποίο είναι – πλέον – ανοιχτό για να υποδεχθεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε τα καταστήματα μέσα στην Αγορά και συνομίλησε τόσο με επαγγελματίες, όσο και με κατοίκους που συμμετείχαν στη γιορτή. Σε δήλωσή του, τόνισε: «Η Δημοτική Αγορά επιστρέφει ανανεωμένη στην Κυψέλη! Καλωσορίζουμε στον ανακαινισμένο χώρο της τους νέους ενοίκους,τους επαγγελματίες που δίνουν ξανά πνοή στο αθηναϊκό τοπόσημο, το οποίο αγαπήθηκε δυνατά από όλους. Η Αγορά της Κυψέλης -αυτό το ιστορικό κτίριο που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς για την Αθήνα, γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς και συνδέεται με τους ανθρώπους της. Προσκαλούμε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους να περπατήσουν στον ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο της και να ανακαλύψουν το νέο «στέκι» της πόλης που προάγει τον πολιτισμό». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων Κωνσταντίνος Δέδες, ανέφερε: «Όταν μάς ανατέθηκε η διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από τον Δήμο Αθηναίων, βασικός στόχος της ομάδας της Τεχνόπολης ήταν να αποτελέσει η Αγορά καθημερινό σημείο συνάντησης για όλους και οι επισκέπτες να βρίσκουν συνεχώς αφορμές να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Μια Αγορά φωτεινή, φιλόξενη για όλους. Μια Αγορά που θυμάται την ιστορία της και συνεχίζει στο παρόν και στο μέλλον. Σας καλούμε να την ανακαλύψετε ξανά και να γνωρίσετε την ιστορία και τους ανθρώπους της». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην «καρδιά» της Αγοράς, στα εννέα της καταστήματα – εργαστήρια (7 σταθερά και 2 pop-up) τα οποία διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τη νέα της ταυτότητα.Επίσης, οι επισκέπτες πέρασαν χρόνο στο ανανεωμένο «Αίθριο» και διασκέδασαν με δυνατή καλοκαιρινή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης «Αθήνα 9,84», που συμμετείχε στην εκδήλωση με τους παραγωγούς του. Ακολούθησε η συναυλία «Πλάι στο κύμα» με τους καλλιτέχνες Παυλίνα Βουλγαράκη, Βιολέτα Ίκαρη,Παντελή Κυραμαργιό, Θάνο Ματζίλη, Ελεάννα Βαρελά, οι οποίοι παρουσίασαν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από το νέο κύμα τραγουδιστών, συμπράττοντας με την Ορχήστρα «Ρυθμός», σε τραγούδια δικής τους δισκογραφίας, και όχι μόνο.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Όλη η Αθήνα μια σκηνή 2023» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πήγαινε στην κορυφή