Ορκωμοσία των υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνος
Ορκωμοσία των υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας :

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023η επίσημη ορκωμοσία πέντε (5) εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»,από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Το “Βοήθεια στο σπίτι” απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Το 2020 το “Βοήθεια στο σπίτι” εντάχθηκε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής στο τμήμα Κοινωνικής Φροντίδας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Με σταθερά διοικητικά βήματα στην οργάνωση και στη λειτουργία, έγινε το κεντρικό σημείο αναφοράς στο δίκτυο υποστήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, που οργανώσαμε, τόσο κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών (lockdown) στην περίοδο της πανδημίας, όσο και κατά την χρονική περίοδο του εμβολιασμού.

Για την αποτελεσματική λειτουργία του “Βοήθεια στο Σπίτι” οργανώθηκε για πρώτη φορά η απρόσκοπτη και αδιάκοπη παροχή φαρμακευτικού και νοσηλευτικού υλικού απαραίτητου για την παροχή κατ΄οικον νοσηλευτικής φροντίδας στους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως οργανώθηκε και η παροχή κάθε μέσου προστασίας για την υγεία των εργαζομένων σε συνθήκες covid 19.

«Χαιρετίζουμε την μεγάλη και σημαντική πορεία της υπηρεσίας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και ολοκληρώνεται σήμερα με την μονιμοποίηση του ειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού. Από πλευράς μας έγιναν όλες οι διαδικασίες και δημιουργήθηκε μια επιπλέον θέση εργασίας οικογενειακού βοηθού για την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι υπάρχει η ανάγκη να μετατραπεί και αυτή σε μόνιμη θέση εργασίας. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πλαισίωσε τη λειτουργία του “Βοήθεια στο σπίτι”, με δύο αυτοκίνητα και τρεις οδηγούς, σε μόνιμη και αποκλειστική βάση», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Σπύρος Μπερδέσης.

Από τον Δεκέμβριο του 2022, ταυτόχρονα με όλες τις δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, το Βοήθεια στο σπίτι υποστηρίζεται από το πληροφοριακό σύστημα “Νοιάζομαι”. Έτσι γίνεται πράξη η ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων στο Δήμου μας, με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με βάση τα στοιχεία της πλατφόρμας “Νοιάζομαι” από το “Βοήθεια στο Σπίτι” στο πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουν λάβει υπηρεσίες 161 άτομα και έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 5.000 δραστηριότητες – ενέργειες από το προσωπικό της υπηρεσίας.

«Έχουμε αναγνωρίσει την αναγκαιότητα των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και έχουμε επενδύσει στην παροχή κοινωνικής προστασίας προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τα επόμενα χρόνια, κοινωνικά θέματα όπως το δημογραφικό, οι αλλαγές στην οικογένεια, στην εργασία και στο συνταξιοδοτικό φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες ανάγκες για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και προστασίας. “Το Βοήθεια στο Σπίτι” έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλει στη κοινωνική συνοχή και την ευημερία. Εμείς θα είμαστε εδώ να εργαστούμε και να υποστηρίξουμε την ύπαρξη, την ανάπτυξη και τη βελτίωση με καινοτόμες δράσεις και πόρους, κοινωνικές υπηρεσίες όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”»,αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος

Πήγαινε στην κορυφή