Μισές δουλειές – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μισές δουλειές – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Αγαπητοί φίλοι, έχω γράψει και στο παρελθόν ότι λόγω των έργων του μετρό, προκαλούνται πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη μας και θα πρέπει να εξοπλιστούμε όλοι με υπομονή, σκεπτόμενοι τα οφέλη που θα προκύψουν για το Γαλάτσι από τη μελλοντική λειτουργία του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τεχνικές εταιρείες οι οποίες αυτή την περίοδο εκτελούν διάφορα έργα στο Γαλάτσι, είτε λέγεται ΕΡΕΤΒΟ είτε Ελληνικό Μετρό είτε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, μπορούν να λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο και να μην λαμβάνουν υπόψη τους την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες του Γαλατσίου.
Έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο από εμένα αλλά από την πλειοψηφία των Γαλατσιωτών, ότι δεν υπάρχει συντονισμός και σωστή οργάνωση στην εκτέλεση των έργων. Οι εταιρείες ανοίγουν «μέτωπα» παντού και προτού ολοκληρώσουν τις εργασίες τους σε ένα σημείο, σκάβουν το επόμενο, αφήνοντας πίσω πολλές εκκρεμότητες.
Παράδειγμα, Λ. Βεϊκου 48: Οι εργασίες μετατόπισης των δικτύων έχουν ολοκληρωθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα αλλά το πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Αυτό μπορώ να πω ότι συμβαίνει σε όλη τη Λ. Βεΐκου που εκτελούνται έργα.

Το θέμα έφτασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου όπου έγινε συζήτηση και τονίστηκε από την αντιπολίτευση η παραβίαση των κυκλοφοριακών μελετών εκ μέρους της εταιρείας που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες του μετρό. Στην απάντησή του ο Γιώργος Μαρκόπουλος είπε: «Έχετε δίκιο, όντως υπάρχουν πολλά παράπονα από τους δημότες μας για τα προβλήματα που προκαλούνται περισσότερο από το μη συντονισμό και την έλλειψη επίβλεψης στα έργα. Εμείς, σαν διοίκηση, έχουμε γίνει επανειλημμένως οι κακοί και κυνηγάμε στην κυριολεξία τους υπεύθυνους των έργων για τον περιορισμό των προβλημάτων. Ασχολούμαι εγώ προσωπικά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Δερεδίνης και η υπεύθυνη για το μετρό αντιδήμαρχος κα Σπηλιοπούλου. Εκτός των προφορικών παρεμβάσεών μας, έχουν γίνει και εγγράφως οι παρατηρήσεις μας. Έχω τις διαβεβαιώσεις ότι οι οχλήσεις και τα σημερινά προβλήματα θα τελειώσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου γιατί όπως μου είπαν τα επίγεια έργα θα έχουν ολοκληρωθεί.»
Μακάρι να είναι έτσι.
Στη συνέχεια, θα αναλάβει δράση ο μετροπόντικας «Νίκη» για την εγκατάσταση του οποίου συνεχίζονται οι εργασίες στο εργοτάξιο της Λ. Βεΐκου. Πάντως μέχρι τις αρχές του 2024 δεν προβλέπεται να πάρει μπρος η «Νίκη»…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή