Το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πρέβεζα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Πρέβεζα

Ανακοίνωση Δήμου Ασπροπύργου:

Για άλλη μία φορά, η εφηβική ομάδα του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου συμμετείχε σε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Συγκεκριμένα, το Τμήμα έλαβε μέρος στο 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Καλοκαίρι & Πολιτισμός 2023» που διεξήχθη στο Κανάλι της Πρέβεζας, 30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου 2023, παρουσιάζοντας την τοπική παράδοση του Ασπροπύργου.

Την ομάδα και την Πρόεδρο, κ. Γεωργία Πηλιχού συνεχάρη ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος απονέμοντάς τους τιμητική πλακέτα για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ αλλά και για τη διατήρηση των παραδοσιακών τραγουδιών και χορών. Παράλληλα, η κ. Πηλιχού ανταπέδωσε τη φιλοξενία δωρίζοντάς του ένα βιβλίο με την Ιστορία του Ασπρόπυργου και ένα παραδοσιακό κόσμημα κεφαλής της νυφικής φορεσιάς του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καναλίου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πρέβεζας. Στόχος του είναι η προβολή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και του χορού στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας καθώς και στους πολλούς επισκέπτες της περιοχής.

Το Κανάλι αποτελεί την έδρα της ιστορικής Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον ιερό βράχο του Ζαλόγγου, τον τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο σε μέγεθος μνημείο της χώρας μας, έργο του γλύπτη Γεωργίου Ζογγολόπουλου. Εκεί, η αποστολή του Πνευματικού Κέντρου είχε την τιμή να βρεθεί στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και της Σημαίας του Μνημείου του Ζαλλόγου ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο και αποδίδοντας φόρο τιμής στις Σουλιώτισσες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή