Μήνυση από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την δολιοφθορά και την υποτιθέμενη «ηλεκτροπληξία»

Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Μήνυση από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την δολιοφθορά και την υποτιθέμενη «ηλεκτροπληξία»

Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Βαρβάρας :

Τα τελευταία 24ωρα σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης εμφανίστηκε μια είδηση για ανεπιβεβαίωτη και ως εκ τούτου υποτιθέμενη ηλεκτροπληξία παιδιού σε πλατεία της Αγίας Βαρβάρας. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλα τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ανακριβήκαι κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να πιστοποιεί την «καταγγελία». Αντιθέτως υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι υπάρχει σκοπιμότητα προφανώς για αντιπολιτευτικούς λόγους ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, που κατήγγειλε, πολύ πριν από την καταγγελία, τη δολιοφθορά στον φωτιστικό στύλο, έκανε ήδη μήνυση και μέσα από τη δικαστική οδό θα αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες της τις διαστάσεις.
Επί τη ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι βασικός κανόνας των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος είναιπως ο δημοσιογράφος πρέπει «Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει» και «να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύει ή να μεταδίδει την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τον έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου».

Πήγαινε στην κορυφή