Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε την τραγωδία στα Τέμπη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε την τραγωδία στα Τέμπη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών στο γραφείο του στη Βουλή:

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε αυτό που συνέβη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους ευθύνες. Έχουμε εξαρχής επισημάνει το τεράστιο ζήτημα καθυστέρησης της παράδοσης του έργου της τηλεδιοίκησης. Γνωρίζουμε, μάλιστα, ότι από τον Οκτώβριο του 2021 η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας είχε παραδώσει πόρισμα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο εντόπιζε τις ευθύνες γιατί δεν προχωρούσε το συγκεκριμένο έργο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι είχαν δοθεί 54 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για το έργο της τηλεδιοίκησης, ωστόσο πήρε πάρα πολλές παρατάσεις. Αν ήταν σε λειτουργία, σήμερα, οι 57 συνάνθρωποί μας θα ζούσαν».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ευθύνες των αρμοδίων στους εμπλεκόμενους οργανισμούς υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση για την τραγική ολιγωρία και αδράνεια ως προς την εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Πρέπει και μέσω του πορίσματος, που έχετε στα χέρια σας και μέσω της διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη να οδηγηθούμε σε αποτελέσματα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει το κράτος να περιφρουρεί τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Θα είμαστε στο πλευρό σας σε αυτόν τον αγώνα που κάνετε για να μάθουμε πραγματικά την αλήθεια για το τι έχει συμβεί στα Τέμπη» .

Τα μέλη του Συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών, παρέδωσαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη στήριξη αλλά και την αξιοποίηση των κοινοβουλευτικών μέσων ελέγχου εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι καθώς και αντίγραφο της μήνυσης, που κατέθεσαν πριν από δύο μήνες.

Ο κ. Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος του τραγικού δυστυχήματος, ανέδειξε τις εγκληματικές

ευθύνες για την απουσία συστημάτων ασφαλείας και ζήτησε να μην υπάρξει συγκάλυψη για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο τόπος του δυστυχήματος έπρεπε να έχει σφραγιστεί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο κ. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, γιος θύματος, ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, πατέρας τραυματία, η κ. Ευδοκία Τσαγκλή, τραυματίας και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας Κ.Ο. κ. Ευαγγελία Λιακούλη, και ο αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ο. κ. Απόστολος Πάνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή