Ανοιχτή 24 ώρες η κλιματιζόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανοιχτή 24 ώρες η κλιματιζόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει τους πολίτες ότι από χθες Πέμπτη 20 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου, προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) με τη μέγιστη τιμή να φτάνει κατά τόπους τους 40+ βαθμούς Κελσίου για την Αττική.

Γι’αυτό και η κλιματιζόμενη αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος» στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους) θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου επί 24 ωρου βάσεως.
Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα:
• κ. Γιάννης Σιώτας, υπάλληλος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας , 6944.223749
• κ. Στάθης Μπριόλας, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, 6947.737050

Επίσης, μερικές βασικές συμβουλές προστασίας του οργανισμού μας όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές είναι οι εξής:
1. Μένουμε ενυδατωμένοι: Κατά τη διάρκεια του καύσωνα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση υγρών (και κυρίως νερού), ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα μας και σε τακτικά διαστήματα.
2. Φοράμε τα απαραίτητα ρούχα και αντηλιακό: Όταν είμαστε σπίτι καλό είναι να φοράμε ελαφριά ρούχα (ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά υφάσματα). Όταν κυκλοφορούμε έξω είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο.
3. Ρυθμίζουμε τις εξωτερικές δουλειές: Αν δουλεύουμε σε εξωτερικό χώρο, φροντίζουμε ανά διαστήματα να ξεκουραζόμαστε σε δροσερά μέρη, ώστε το σώμα να επανέρχεται στη φυσιολογική του θερμοκρασία.
4. Ρυθμίζουμε τους ρυθμούς μας: Καλό είναι να μην ασκούμαστε κατά την περίοδο καύσωνα, αλλά σε περίπτωση έντονων παλμών, ζάλης ή τάσης λιποθυμίας, σταματάμε οποιαδήποτε δραστηριότητα και μπαίνουμε σε δροσερό χώρο ή σκιά, ξεκουραζόμαστε και ενυδατωνόμαστε.
5. Μένουμε σε δροσερούς χώρους: Μένουμε σε χώρους με κλιματιστικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δεν υπάρχει κλιματισμός στο σπίτι, επιλέγουμε χώρους του Δήμου που χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον λόγο. Στο Δημαρχείο του Γαλατσίου υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα στο ισόγειο. Επιπλέον, τα δροσερά ντους συμβάλλουν στην μείωση της θερμοκρασίας του σώματος.
6. Μένουμε πάντα ενημερωμένοι: Ελέγχουμε τις τελευταίες ενημερώσεις, ακούμε τοπικά νέα για νέες ειδοποιήσεις στις μέρες του καύσωνα και για περιοχές του Δήμου με κλιματισμό.
7. Ενδιαφερόμαστε για τα άτομα υψηλού κινδύνου: Βρέφη και μικρά παιδιά, άτομα άνω των 65, παχύσαρκα άτομα, άτομα που κουράζονται πολύ στην εργασία ή στην προπόνησή τους, ασθενείς με στεφανιαία νόσο ή υπέρταση ή που λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή κατάθλιψη, αϋπνία ή κακή κυκλοφορία.

Πήγαινε στην κορυφή