Ο Νίκος Σαργκάνης υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ο Νίκος Σαργκάνης υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη

Ο Νίκος Σαργκάνης παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας ποδοσφαίρου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη «Νέα Αρχή για την Αττική»
Γ. Πατούλης: «Υποδέχομαι στην οικογένεια της Νέας Αρχής για την Αττική έναν παλαίμαχο αθλητή που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο
Ελληνικό ποδόσφαιρο» Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή του Νίκου Σαργκάνη ως υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στην Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική». Ο κ. Σαργκάνης είναι παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, στην Εθνική Ελλάδος, στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες. Ο Ν. Σαργκάνης στις εθνικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Έχει Δίπλωμα Προπονητή Ποδοσφαίρου Τύπου Α’ Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Δίπλωμα Προπονητή ποδοσφαίρου της Royal British Football Association, Δίπλωμα UEFA Εκπαιδευτή Τερματοφυλάκων και Δίπλωμα UEFA Εκπαιδευτή Προπονητών Τερματοφυλάκων. Είναι πιστοποιημένος από την Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB), από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προπονητικής Ποδοσφαίρου (UEFT) και από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με τρεις διαφορετικούς συλλόγους (Καστοριά, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό).
Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γ. Πατούλης καλωσόρισε το Νίκο Σαργκάνη επισημαίνοντας τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια της «Νέας Αρχής για την Αττική» το Νίκο Σαργκάνη τον Παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρό είναι διαχρονική,
αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη μέχρι τώρα πορεία του και σε προπονητικό επίπεδο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που η παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική διευρύνεται με τη συμμετοχή του. Ο Νίκος Σαργκάνης είναι ένας μαχητής που ξέρει να αγωνίζεται και να πετυχαίνει τους στόχους του. Με όραμα και σχέδιο όλοι μαζί εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική μας, Περιφέρεια-Πρότυπο».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ο Νικόλαος (Νίκος) Σαργκάνης είναι Διεθνής Έλληνας Τερματοφύλακας. Έχει Δίπλωμα Προπονητή Ποδοσφαίρου Τύπου Α’ Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Δίπλωμα Προπονητή ποδοσφαίρου της Royal British Football Association, Δίπλωμα UEFA Εκπαιδευτή Τερματοφυλάκων και Δίπλωμα UEFA Εκπαιδευτή Προπονητών Τερματοφυλάκων. Είναι πιστοποιημένος από την Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB), από την Ευρωπαϊκή Ένωση Προπονητικής Ποδοσφαίρου (UEFT) και από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Στην επαγγελματική ποδοσφαιρική του πορεία έπαιξε στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ το 1974, στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ το 1977, στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το 1980, στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ το 1985, στον ΑΘΗΝΑΙΚΟ το 1990 και στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ από το 1980 μέχρι και το 1991 με 58 συμμετοχές. Επίσης, αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ελλάδος το 1980 με την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Έχει πάρει Τρία πρωταθλήματα Ελλάδος τα έτη 1981-1982 και 1983 αγωνιζόμενος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, Δύο πρωταθλήματα Ελλάδος το 1986 και το 1990 αγωνιζόμενος στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, Τρία κύπελλα Ελλάδος τα έτη 1986, 1988 και 1989 αγωνιζόμενος στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος με τρεις διαφορετικούς συλλόγους: Καστοριά (1980), Ολυμπιακό (1981) και Παναθηναϊκό (1986, 1988, 1989). Επίσης είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε τελικό με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αφού εκτός των τριών παραπάνω συλλόγων, αγωνίστηκε στον τελικό του 1991 με τον Αθηναϊκό στο κύπελο κυπελλούχων Ευρώπης. Στον επαγγελματικό του στίβο έχει εργαστεί ως Προπονητής ποδοσφαίρου, Εκπαιδευτής Τερματοφυλάκων, Προπονητής Τερματοφυλάκων Εθνικών ομάδων κάτω των 20 και Προπονητής Ολυμπιακής Ομάδας 2004 Ανδρών και Γυναικών. Έχει συμμετάσχει στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ FAIR PLAY ως ακολούθως:
• Το 1999 στο 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου FAIR PLAY με συμμετοχή 800 παιδιών από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής
• Το 2000 στο 2ο Τουρνουά FAIR PLAY με συμμετοχή 50 Ενώσεων ποδοσφαίρου και συμμετοχή 1200 παιδιών στην Αθήνα
• Το 2001 στο 3ο τουρνουά FAIR PLAY με συμμετοχή 50 Ενώσεων και συμμετοχή 1200 παιδιών στην Θεσσαλονίκη.
Έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:
• «Ο Μικρός Τερματοφύλακας» Εκπαιδευτικό Βιβλίο Εκδ. Βιβλιοσυνεργατική, Υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α και
• «Ο Τερματοφύλακας» Εκπαιδευτικό βιβλίο Εκδ. Βιβλιοσυνεργατική, Υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α
• «Ιστορίες σε Τίτλους» αυτοβιογραφικό Εκδ. Ελληνικά Γράμματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή