H επέτειος ίδρυσης της ΕΠΟΝ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
H επέτειος ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και η ΚΝΕ τίμησαν, στις 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου μας, την ίδρυση της ΕΠΟΝ, «τους συντρόφους και τις συντρόφισσες με τα άσπρα μαλλιά – όπως ειπώθηκε –  που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους Ναζί, απέναντι στους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες.

Έδωσε το παρών κόσμος πολύς, ο οποίος παρακολούθησε βίντεο σχετικά με την ίδρυση και τη δράση της ΕΠΟΝ. Επίσης, υπήρχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Παραρτήματος Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Δημητρακόπουλος, γραμματέας του Παραρτήματος.
«Η ΕΠΟΝ, γέννημα μιας δύσκολης και φλογερής εποχής διαπερνά, με τις πιο πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις της, τα οράματα ολόκληρης της μεταπολεμικής γενιάς και διατηρεί μέχρι σήμερα ένα λαμπρό (μοναδικό μπορούμε να πούμε σε δυναμισμό) ιστορικό έργο της Νεολαίας. Κι αυτό γιατί η ΕΠΟΝ δεν εξέφρασε μόνο την αναγκαιότητα της εποχής της, για μια ανώτερη μορφή μαζικής πάλης των νέων ενάντια στον ξένο εισβολέα αλλά και συμπύκνωσε στην κοσμοθεωρία και δράση της τα λαϊκά δημοκρατικα ιδανικά. Η ΕΠΟΝ δε βρήκε έτοιμους ήρωες ούτε αρκούσε νά γράψει στις σημαίες της τα σωστά αντιφασιστικα και λαϊκά δημοκρατικά συνθήματα για να συσπειορώσει τη Νεολαία. Το πέτυχε χάρη στην εξαιρετικά πλατιά επίμονη και πολύμορφη δράση στις πλατιές μάζες της Νεολαίας» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και έκλεισε με ένα κάλεσμα:
«Σέ αυτό τον δρόμο του αγώνα της ΕΑΜικής Αντίστασης καί του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συνεχίζουμε και εντείνουμε την πάλη μας, μαζί με το ΚΚΕ πλάι με το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων για το αντιπάλεμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής με καθοδηγητή το ΚΚΕ για την ανοικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, για τη λαϊκή εξουσία, για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Τιμή και δόξα στον αγώνα της ΕΑΜικής Αντίστασης!»
Ακολούθησε χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ Γαλατσίου. Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή