Στις οικογένειές τους ή σε φιλοξενία πήγαν όλα τα ζωάκια από τον Σταθμό Πυρόπληκτων Ζώων του Παλαί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Στις οικογένειές τους ή σε φιλοξενία πήγαν όλα τα ζωάκια από τον Σταθμό Πυρόπληκτων Ζώων του Παλαί

Έκλεισε – και ελπίζουμε να παραμείνει κλειστός – ο σταθμός διάσωσης και περίθαλψης πυρόπληκτων ζώων που αρχικώς είχε στηθεί στο γνωστό παλιό Λατομείο της ΛΑΤΟ, στα Τουρκοβούνια, και στη συνέχεια λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών του καύσωνα μεταφέρθηκε σε κλιματιζόμενο χώρο του Παλαί Γαλατσίου επί της Λ. Βεΐκου. Για μία ακόμα φορά οι εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, υπερέβησαν τις δυνάμεις τους, ενώθηκαν και ήταν άκρως αποτελεσματικοί, σώζωντας ζωές!

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Οργάνωσης Dog’s Voice, που σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) έστησαν το σταθμό, φέρνοντας εις πέρας μία ακόμα δύσκολη αποστολή σε κατάσταση κρίσης, στο Σταθμό του Γαλατσίου καταγράφησαν συνολικά 454 ζώα προερχόμενα από πυρόπληκτες περιοχές. Από αυτά:
• 211 επανενώθηκαν με τους κηδεμόνες τους,
• 188 φιλοξενούνται σε σπίτια εντός Αττικής και
• 55 νοσηλεύονται σε κλινικές και κτηνιατρεία.

«Από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου διαχειριστήκαμε 454 ζώα και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για όλους τους υπέροχους εθελοντές μας με τους οποίους γίναμε μια ομάδα και μαζί ξεπεράσαμε τις αντοχές μας. Ζήσαμε μαζί μικρά θαύματα και αυτό θα μας ενώνει πάντα» λένε οι άνθρωποι της Οργάνωσης και ενημερώνουν ότι:
«Αφήνοντας πίσω μας τον σταθμό:
»Όλα τα ζώα έφυγαν από τον σταθμό με microchip. Όλα τα ζώα που φιλοξενούνται θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες για εξετάσεις και στείρωση σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία.
»Σε όλα τα ζώα που φιλοξενούνται θα καλύψουμε ένα μάθημα από την ομάδα των εκπαιδευτών μας.
»Ευχαριστούμε πρωτίστως τους κτηνιάτρους της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και τους γιατρούς σε όλη την Αττική που άνοιξαν τα ιατρεία τους.
»Ευχαριστούμε από καρδιάς φιλοζωικές οργανώσεις της Αττικής για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και τις εταιρίες που ήταν πραγματικά δίπλα μας σε ο,τιδήποτε χρειαστήκαμε και προσέφεραν είδη κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού.
»Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Γαλατσίου και προσωπικά τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο που είναι πάντα στο πλευρό μας.
»Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την Προστασία Ζώων, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και την Περιφέρεια Αττικής.
»Η πραγματική διαχείριση των ζώων αυτών ξεκινάει σήμερα. Κάθε ζώο από αυτά που αναλάβαμε δεν θα γυρίσει στο δρόμο ή στην κακοποίηση. Αυτό μας κρατάει δυνατούς, για αυτό τα κάνουμε όλα.»

Και η αλήθεια κρύβεται εκεί: ότι η πραγματική φροντίδα για τα ζώα αυτά ξεκινά τώρα. Οι εθελοντές μέχρι σήμερα έκαναν, κάνουν και – ευτυχώς για όσους δεν ξεκουνούν από τον καναπέ – θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, πολλές φορές μάλιστα καλύπτοντας στο 100% τις παροχές που θα έπρεπε να υπήρχαν σε θεσμικά οργανωμένο επίπεδο. Γι’αυτό κι αν δεν υπάρχουν κρατικές δομές τέτοιου επιπέδου, στελεχωμένες με ανθρώπους που κατέχουν τις γνώσεις και την αγάπη που έχουν οι εθελοντές, τώρα είναι ευκαιρία να δημιουργηθούν αξιοποιώντας μάλιστα τη γνώση, τη δύναμη και την έμπνευσή τους. Να υπάρξουν, επιτέλους, οργανωμένα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιου είδους κρίσεων σε μόνιμη βάση που να περιλαμβάνουν και τα ζώα, οικόσιτα, αδέσποτα αλλά και άγριας πανίδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή