Εννιά ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τύπου Mini Van από την Περιφέρεια Αττικής στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Εννιά ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τύπου Mini Van από την Περιφέρεια Αττικής στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Εννιά ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τύπου Mini Van από την Περιφέρεια Αττικής στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την ασφαλή μετακίνηση και τις ανάγκες των αθλητών ΑμΕΑ

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε το Παραολυμπιακό Κίνημα, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες και ασφαλή προσβασιμότητα για όλους του αθλητές»

Σε ακόμη μια προσφορά – στήριξη στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή προχωρά η Περιφέρεια Αττικής με την χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, της προμήθειας 9 ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων τύπου Mini Van, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ για τις ανάγκες μετακίνησης των αθλητών και μελών των Ομοσπονδιών Ατόμων με Αναπηρία.
Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στα γραφεία της Επιτροπής στο ΟΑΚΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, από τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Πιο αναλυτικά παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γ. Καπελλάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Αθ. Τσιβίλης, ο Γεν. Γραμ. Χρ. Τζαμούσης, ο ταμίας Ανδρ. Κατσαρός και ο Δ/ντης Σ. Κωστάρης, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ακόμη έναν πυλώνα στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει μέσω ΕΣΠΑ και αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πολύπλευρου πλαισίου στήριξης των υποδομών που εξυπηρετούν και διευκολύνουν τις ανάγκες των φορέων και των αθλητών με ειδικές ανάγκες αλλά και συνολικότερα των ΑμΕΑ.
Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των αθλητών ομαδικών αθλημάτων ΑμεΑ και συγκεκριμένα έξι θα παραχωρηθούν στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) και τρία στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Τα ειδικά οχήματα αναμένεται να διευκολύνουν καθοριστικά τις μετακινήσεις των αθλητών ΑμΕΑ, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις ασφαλούς μεταφοράς τους στους χώρους άθλησης, ιδιαίτερα μετά και την ολοκλήρωση του εμβληματικού έργου του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας, που με τις συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αττικής, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, και των συναρμόδιων υπουργείων εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027. Ένα έργο, το οποίο έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του και αναμένεται να αποτελέσει ένα κεντρικό σημείο αναφοράς για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό στην χώρα μας.

«Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών ανοιχτών και προσβάσιμων σε όλους, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η προστασία των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με όλους τους δήμους και όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους μας, ώστε να κάνουμε την Αττική μας κάθε μέρα και καλύτερη», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τον χαιρετισμό της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής στέκεται και θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Παραολυμπιακού Κινήματος.

«Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι είμαστε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους συνανθρώπους μας χωρίς αποκλεισμούς, εξασφαλίζοντας την ενεργό συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στον κόσμο του αθλητισμού και του πολιτισμού», τόνισε ο Γ. Πατούλης, ενώ απαντώντας στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς η διοίκηση της Περιφέρειας ότι διαθέτει υπερβολικά ποσά για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, επισήμανε εμφατικά ότι παραμένει πιστός στην πεποίθηση πως για να φτάσει ψηλά μια κοινωνία πρέπει να ανεβάσει τον πολιτιστικό της δείκτη ακόμη περισσότερο. «Για μας, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι, όχι μια πολυτέλεια αλλά ένας ανεκτίμητος θησαυρός για τον άνθρωπο και το ευ ζην και για το λόγο αυτό, για να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της κοινωνίας, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση, τριπλασιάζοντας του πόρους που διαθέτει για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και υποδομές», ανέφερε ο κος Πατούλης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη συμβολή του Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Θ. Βίγλα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης και τα μέλη της διοίκησης, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνεχή έμπρακτη στήριξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη και οι αθλητές ΑμΕΑ, τονίζοντας τις πραγματικές ανάγκες που εξυπηρετούν και επιλύουν οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την δημιουργία υποδομών, οι οποίες βγάζουν από το περιθώριο τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και τις τοποθετούν στο επίκεντρο της καθημερινής δράσης. «Με την διάθεση των οχημάτων επιλύουμε ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα και είμαστε έτοιμοι για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών όπου και όποτε χρειαστεί, ενώ ικανοποιείται έγκαιρα μια σημαντική ανάγκη που θα προκύψει με την ολοκλήρωση του εμβληματικού Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα», επισήμανε ο κος Καπελλάκης.
Δείτε σχετικό βίντεο στο λίνκ:

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής εξήραν το έργο του κου Πατούλη και κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, υπενθυμίζοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες του για την πρωτοπορία του Δήμου στην επίλυση των προβλημάτων σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης των όρων διαβίωσης και καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και στην άρση των αποκλεισμών κάθε είδους.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης των αθλητών ΑμΕΑ, συμμετείχε σε ακόμη μια δράση εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή