Μυστήριο 94 INVARIANT – Τα Κρουστά του Στρασβούργου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μυστήριο 94 INVARIANT – Τα Κρουστά του Στρασβούργου

Μυστήριο 94 INVARIANT
μουσική

Τα Κρουστά του Στρασβούργου

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου | 21:00
:

Το παγκοσμίου φήμης μουσικό σύνολο έρχεται στην Ελευσίνα σε μια ειδικά διαμορφωμένη συναυλία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα
Η 2023 Ελευσίς υποδέχεται τα διάσημα Κρουστά του Στρασβούργου και παρουσιάζει το Μυστήριο 94 INVARIANT. Μια ειδικά διαμορφωμένη συναυλία για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια, που συνδυάζει δύο προγράμματα του δημοφιλούς μουσικού συνόλου, τα Invariants και Okho.
Το Invariants είναι ένα πρόγραμμα για τρίο με κρουστά και πλήκτρα, διανθισμένο από τρεις τριο-σονάτες για εκκλησιαστικό όργανο του Johann-Sebastian Bach, το Rain Tree (1981) του Tōru Takemitsu και το Les Invariants (2021) του Michaël Levinas. Στο Okho, που γράφτηκε από τον Ιάννη Ξενάκη με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, συμμετέχουν τρεις μουσικοί τυμπάνων τζέμπε επιτυγχάνοντας μια σπάνια ισορροπία μεταξύ του σπλαχνικού και του εγκεφαλικού, δημιουργώντας ένα είδος φυλετικού μοντερνισμού.Τα Κρουστά του Στρασβούργου ιδρύθηκαν το 1962 και αποτελούν παγκοσμίου φήμης πρεσβευτές της μουσικής δημιουργίας. Το εξαιρετικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει αριστουργήματα του 20ου αιώνα, δικές τους δημιουργίες, καθώς και περισσότερα από 350 μουσικά έργα που έχουν γραφεί ειδικά για αυτά. 60 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, κι έχοντας τιμηθεί με περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία, εξακολουθούν να καινοτομούν ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, στο Βερολίνο, την Οσάκα, την Περσέπολη, το Σίδνεϋ και τη Νέα Υόρκη.

Μουσική Εκτέλεση: Minh-Tâm Nguyen, Alexandre Esperet, Thibaut Weber
Τεχνική κάλυψη: Claude Mathia, Raffaele Renne
Διεύθυνση περιοδείας: Héloïse Cao
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Φόρμιγξ – Χρήστος Τσενές

Πότε: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Χώρος: Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 5€ φοιτητικό, 65+, άνεργοι, ΑμεΑ & συνοδοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή