Νίκος Χαρδαλιάς ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Νίκος Χαρδαλιάς ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής

• Γιώργος Ιωακειμίδης ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ
• Γιάννης Σγουρός ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ


Επισήμως πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας μετά την …αναγκαστική απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη. Ο σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που έγινε ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο από τις καθημερινές απογευματινές ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας του Covid-19 την περίοδο των lockdown, καλείται τώρα να δώσει μία ακόμα εκλογική μάχη, αυτή τη φορά στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης, χώρο που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες, όπου ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να του αναπτύξει τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.
Από την πλευρά του ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μετά το περιστατικό με το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την ώρα που η χώρα καιγόταν και εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο, απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε θέσει εκ νέου με μια δήλωση μεταμέλειας και «ευθυγράμμισής» του με τις αποφάσεις του κόμματος που τόσα χρόνια υπηρετεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1968 στον Βύρωνα και κατάγεται από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Το 1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το «Δημοτικό Συναγερμό» και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Εποχή Δημιουργίας» και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση και από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.
Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ανακοίνωσης των μέτρων και της τήρησής τους.
Ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Στις 16 Αυγούστου 2021, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει φωτιά στην Κερατέα, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση stent. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, «ο Γιώργος Ιωακειμίδης, επί χρόνια πετυχημένος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου».
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Εισήλθε με υποτροφία στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και αμέσως μετά το στρατό δίδαξε για 15 χρόνια το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας» στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και δημιούργησε επίσης το δικό του Τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών στο Ρέντη.
Το 1994 εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη, κλείνει το Τεχνικό Γραφείο του και αποσύρεται από το Πολυτεχνείο γιατί το όνειρό του είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά πια με την πόλη του. Έκτοτε και μέχρι σήμερα (2023), υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος επτά (7) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω.
Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστό 62,3% στον Α΄ γύρο και τον Μάιο του 2019 πάλι από τον Α΄ Γύρο, επανεκλέγεται με ποσοστό 64,88%.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τον Γιάννη Σγουρό επέλεξε η Χαριλάου Τρικούπη ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ ήταν άλλωστε και ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1953. Από το 1964, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Έσπερου Θεσσαλονίκης. Μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1970, μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου προσλαμβάνεται αρχικά ως κλητήρας στον τραπεζικό ομίλο της Alpha Τράπεζα Πίστεως, όπου στη συνέχεια αναδεικνύεται ως ανώτερο στέλεχος της τράπεζας. Παράλληλα, υπήρξε αθλητής της ομάδας καλαθοσφαίρισης από το 1971 έως το 1980 στο Μίλωνα Νέας Σμύρνης. Τον επόμενο χρόνο, ανέλαβε την προεδρία του αθλητικού συλλόγου, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1996. Από 1984 έως το 1996, υπήρξε παράλληλα πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ). Το 1987, υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και τον επόμενο χρόνο ανέλαβε την αντίστοιχη θέση στη Διεθνή Ομοσπονδία.
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, σταματά όταν αναλαμβάνει από τον Οκτώβριο του 1996 Γ.Γ. Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί παρέμεινε έως το 2001. Το 2002, εκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές νομάρχης Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την κατάργηση της νομαρχίας με την εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου Καλλικράτης το 2010. Το 2009, ανακηρύχθηκε ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, υπήρξε υποψήφιος περιφερειάρχης της Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ με το οποίο και εκλέχθηκε ως ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης.

Πήγαινε στην κορυφή