Έφη Αχτσιόγλου :Υπάρχει ευθύνη που θα αναλάβει η κυβέρνηση;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έφη Αχτσιόγλου :Υπάρχει ευθύνη που θα αναλάβει η κυβέρνηση;

Άρθρο της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιας Προέδρου του κόμματος, στο “Libre.gr”:

«Η είδηση της δολοφονίας του νεαρού Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, από ακροδεξιούς Κροάτες σόκαρε όλη τη χώρα», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου σε άρθρο της στο “Lıbre.gr”.

«Την επόμενη ημέρα το σοκ έγινε ακόμα πιο έντονο. Δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνώριζε με λεπτομέρειες την κάθοδο των ακροδεξιών δολοφόνων, γνώριζε ότι είχαν βίαιες προθέσεις και παρά τις προειδοποιήσεις της UEFA και της κυβέρνησης της Κροατίας, τους άφησαν ανενόχλητους να κυκλοφορούν στη χώρα. Οι δολοφόνοι έφτασαν στην Αθήνα, κινήθηκαν με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και επιτέλεσαν το αποτροπιαστικό έργο τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει. Και όχι μόνο αυτό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ακόμα στη θέση του», επισημαίνει.

Η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως «επί τέσσερα χρόνια κυβερνούν τη χώρα με δικαιολογίες. Ως πότε μπορεί αυτό να συνεχιστεί; Ως πότε θα έχουμε υπουργούς που δεν βρίσκουν μια ευθύνη να αναλάβουν; Και ως πότε ο πρωθυπουργός θα κρύβεται στα δύσκολα και θα εμφανίζεται μόνο όταν περνάει η μπόρα για να παριστάνει τον αμέτοχο στα μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η παλιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα συνεχίζει να δικαιολογεί τη διοικητική κατάρρευση του κράτους που επιφέρει καταστροφές, οικονομική ανέχεια και απώλεια ανθρωπίνων ζωών».

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «χρειαζόμαστε σύγχρονες απαντήσεις στα προβλήματα, με λόγο που θα εμπνέει ξανά τους πολίτες, μακριά από τη λεκτική βία. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υποχρέωσή μας να αντιπαλέψουμε την κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ο μόνος ορίζοντας για τους πολίτες και την πατρίδα μας. Χρειάζεται να τοποθετήσουμε τον πήχη ψηλότερα, να οραματιστούμε αλλά και να εργαστούμε σκληρά για να απαιτήσουμε για όλους μας μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Και έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε».

Ολόκληρο το άρθρο της Έφης Αχτσιόγλου στο “Libre.gr”

Τη Δευτέρα το βράδυ η είδηση της δολοφονίας του νεαρού Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, από ακροδεξιούς Κροάτες σόκαρε όλη τη χώρα. Η οπαδική βία, ιδίως όταν αυτή έχει ανθρώπινα θύματα, διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επειδή ο αθλητισμός έχει όλα εκείνα τα συλλογικά χαρακτηριστικά που διατρέχουν γεωγραφίες, ηλικίες, κοινωνικές τάξεις, και επίπεδο εκπαίδευσης.

Την επόμενη ημέρα το σοκ έγινε ακόμα πιο έντονο. Δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνώριζε με λεπτομέρειες την κάθοδο των ακροδεξιών δολοφόνων, γνώριζε ότι είχαν βίαιες προθέσεις και παρά τις προειδοποιήσεις της UEFA και της κυβέρνησης της Κροατίας, τους άφησαν ανενόχλητους να κυκλοφορούν στη χώρα. Οι δολοφόνοι έφτασαν στην Αθήνα, κινήθηκαν με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και επιτέλεσαν το αποτροπιαστικό έργο τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει. Και όχι μόνο αυτό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ακόμα στη θέση του.

Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριφέρεται σαν πριν τις εκλογές να κυβερνούσαν άλλοι άνθρωποι με άλλο πρωθυπουργό. Σαν να μην ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός που σε καίριες θέσεις τοποθέτησε συγκεκριμένους ανθρώπους. Σαν να ήρθαν τώρα στη χώρα. Αντί να εξηγήσουν το φιάσκο και να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους, προσπαθούν να ανοίξουν μια γενικότερη συζήτηση περί οπαδικής βίας. Αυτή η συζήτηση στην πράξη πετάει την μπάλα στην εξέδρα για να χρησιμοποιήσουμε μια ποδοσφαιρική ορολογία.

Πρόκειται βέβαια για μια δοκιμασμένη μέθοδο από την πλευρά τους. Μας είπαν πως για το παρανάλωμα στην Αγχίαλο φταίει η κλιματική κρίση. Μας είπαν ότι για τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ πληθωρισμού που σημειώνει η Ελλάδα φταίει η ενεργειακή κρίση. Για την τραγωδία στα Τέμπη φταίει ένας σταθμάρχης. Τώρα για τη δολοφονία του Μιχάλη ευθύνεται η οπαδική βία.

Επί τέσσερα χρόνια κυβερνούν τη χώρα με δικαιολογίες. Ως πότε μπορεί αυτό να συνεχιστεί; Ως πότε θα έχουμε υπουργούς που δεν βρίσκουν μια ευθύνη να αναλάβουν; Και ως πότε ο πρωθυπουργός θα κρύβεται στα δύσκολα και θα εμφανίζεται μόνο όταν περνάει η μπόρα για να παριστάνει τον αμέτοχο στα μεγάλα προβλήματα.

Δυστυχώς, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η παλιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα συνεχίζει να δικαιολογεί τη διοικητική κατάρρευση του κράτους που επιφέρει καταστροφές, οικονομική ανέχεια και απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια αντιπολίτευση μεθοδική, αξιόπιστη, με επιχειρήματα και γνώση του κάθε αντικειμένου. Χρειαζόμαστε μια αντιπολίτευση αλληλεγγύης, που θα δίνει κουράγιο, θάρρος και επιχειρήματα στους ανθρώπους που πλήττονται από την αδιαφορία και την αλαζονεία της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε μια αντιπολίτευση επίμονη που θα επιμένει να δοθούν εξηγήσεις εκεί που η κυβέρνηση υπεκφεύγει και ο πρωθυπουργός κρύβεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να συγκροτήσει μια νέα γενιά πολιτικών, οι οποίοι θα διαμορφώσουν μια νέα πολιτική παράδοση και ένα νέο πολιτικό πολιτισμό.

Χρειαζόμαστε σύγχρονες απαντήσεις στα προβλήματα, με λόγο που θα εμπνέει ξανά τους πολίτες, μακριά από τη λεκτική βία. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υποχρέωσή μας να αντιπαλέψουμε την κοινωνία χαμηλών προσδοκιών που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ο μόνος ορίζοντας για τους πολίτες και την πατρίδα μας. Χρειάζεται να τοποθετήσουμε τον πήχη ψηλότερα, να οραματιστούμε αλλά και να εργαστούμε σκληρά για να απαιτήσουμε για όλους μας μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Και έχουμε όλες τις δυνατότητες να

Πήγαινε στην κορυφή