Άνοιξε πάλι στο Παλαί Γαλατσίου ο Σταθμός Πυρόπληκτων Ζώων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Άνοιξε πάλι στο Παλαί Γαλατσίου ο Σταθμός Πυρόπληκτων Ζώων

Η νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή στις παρυφές της Πάρνηθας, πέρασε στην Πάρνηθα και μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές συνεχίζει να καίει ό,τι βρει στο διάβα της, είχε ως συνέπεια και την επαναλειτουργία του Σταθμού Πυρόπληκτων Ζώων στο Παλαί Γαλατσίου.

Ήδη από το πρωί της Τετάρτης 23/8, η Dog’s Voice με τους έμπειρους εθελοντές της ετοίμασαν το χώρο που έχει προσφέρει ο Δήμος Γαλατσίου στο πίσω μέρος του Παλαί, όπου μέχρι στιγμής φιλοξενούνται πάνω από 150 ζώα – σκύλους και γάτες – από τις πυρόπληκτες περιοχές της Φυλής και των Καλυβίων. Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) βρέθηκε επίσης από την πρώτη κιόλας στιγμή στον Σταθμό για να περιθάλψει όποιο ζωάκι χρήζει νοσηλείας.

Η Dog’s Voice, σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ενημερώνει πως ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα ζώα από όποιο πύρινο μέτωπο υπάρχει ή ξεσπάσει στην Αττική ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται αυτή την στιγμή είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις φιλοζωικές και θα τις στηρίξει όπως μπορεί στέλνοντας όποια υλική βοήθεια χρειάζεται.
Προς το παρόν οι εθελοντές της Dog’s Voice ενημερώνουν ότι:
• Δεν χρειάζονται άλλοι εθελοντές στο Παλαί. Θα βγει ανακοίνωση αν και όταν χρειαστεί.
• Δεν υπάρχει ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης, crates, λουριά, μπολ κλπ. καθώς καλύφθηκαν από τον Δήμο Γαλατσίου και τα Pet City αντίστοιχα.
• Χρειάζονται εθελοντές για καθαριότητες και μόνο στον χώρο του Παλαί για την βάρδια των 08:30-12:00.
• Οι ανάγκες μας αυτή την στιγμή: Banmith pasta, Οινόπνευμα, Φλεβοκαθετηρες ροζ μπλε κιτρινοι, Microchip, Vetflex, Κλουβακια μεταφορας για γατες.

Και τέλος, καλεί όποιον εντοπίζει ζώο σε ανάγκη στις περιοχές που υπάρχει φωτιά, να το φέρει στο Παλαί Γαλατσίου, επί της Λ. Βεΐκου, ενώ θα υπάρχουν διαρκείς ενημερώσεις από το προφίλ της Οργάνωσης στο Facebook για τις ανάγκες.

Κλείνοντας την πρώτη τους ανακοίνωση, οι άνθρωποι της Dog’s Voice ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Γαλατσίου και προσωπικά τον δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο για την υποστήριξη και τη βοήθεια καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή