Σύριζα : Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με τις μισές πυρκαγιές τριπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύριζα : Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με τις μισές πυρκαγιές τριπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Κόλαφος τα στοιχεία του Meteo για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με τις μισές πυρκαγιές τριπλασιάστηκαν οι καμένες εκτάσεις»

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί καθημερινά να δικαιολογήσει την αποτυχία της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών επικαλούμενη τον μεγάλο αριθμό τους και την δυσκολία των καιρικών συνθηκών. Τα στοιχεία του Meteo όμως είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που επεξεργάστηκε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι είχαμε 52% λιγότερες μεγάλες δασικές πυρκαγιές, με ταυτόχρονη αύξηση των καμένων εκτάσεων κατά 195% συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 – 2022. Την ίδια ώρα η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά μεταξύ 20 μεσογειακών χωρών στις καμένες εκτάσεις με σχεδόν 1,3 εκ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη.

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν πλέον άλλες δικαιολογίες για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, να προστατέψει τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Πήγαινε στην κορυφή