Νίκος Σοφιανός : Καμία σχέση με τις ανάγκες των Αθηναίων οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Σοφιανός : Καμία σχέση με τις ανάγκες των Αθηναίων  οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

« Εδώ και δέκα μέρες καίγεται ο Έβρος και το μόνο που βρήκαν να πουν ήταν να ενοχοποιήσουν, με παρακρατικούς, τους μετανάστες ότι έβαλαν τη φωτιά. Η ικανότητα του αστικού κράτους να φέρνει συμβάσεις μηδενικού χρόνου για τους εργαζόμενους, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όταν, όπου και όσο χρόνο θέλει ο εργοδότης, αλλά να μην μπορεί να προστατέψει τον Έβρο. 750 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στον Έβρο, την ώρα που η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, από την σημερινή αλλά και από την προηγούμενη κυβέρνηση, για το μακελειό που κάνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν.

Μέσα σε δυόμιση μέρες 60 χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην Πάρνηθα, και αυτό αφορά άμεσα την Αθήνα, γιατί η ατμόσφαιρα που μας περικυκλώνει διαμορφώνεται από τα καμένα γύρω-γύρω από την Αθήνα. Δεν είναι σε γυάλα η Αθήνα, και τα πλατάνια που φύτεψε η δημοτική Αρχή στην Πανεπιστημίου δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το 33% των δασικών εκτάσεων της Αττικής που κάηκε τα τελευταία 7 χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις, διαφορετικούς Περιφερειάρχες, διαφορετικούς Δημάρχους, και έχει όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Για τον Δήμο της Αθήνας, θα πρέπει να μας προβληματίσει το πώς θα αναπληρώσουμε αυτή την απώλεια:

· Η «Διπλή Ανάπλαση» (Βοτανικός-Λεωφ. Αλεξάνδρας) θα κοστίσει 255 εκατ. ευρώ. Τι «πράσινο» όμως θα φτιαχτεί στις 17 χιλιάδες τετραγωνικών στον χώρο του γηπέδου που θα γκρεμίσει ο Δήμος; Μόνο γκαζόν και χαμηλή βλάστηση. Τι «πράσινο» θα γίνει στον Βοτανικό και τον Ελαιώνα; 53 χιλ. τετραγωνικά τσιμέντο, για τα κτίρια των συστημικών τραπεζών, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τα πέντε επιχειρηματικά σχέδια σε οικόπεδα που έχουν αγοραστεί για να χτιστούν μεγαθήρια τσιμέντου; Αυτό θα είναι το «πράσινο» που θα φέρει η περίφημη διπλή ανάπλαση που ψήφισαν όλοι μαζί σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο;

· Στο Γουδή, από τα 910 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο της Αθήνας, και έχουν γραφτεί στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών, τα 450 στρέμματα (τους χώρους των δύο πρώην στρατοπέδων) δεν τα έχει ακόμα πάρει ο Δήμος της Αθήνας. Εκεί ο Δήμος μπορεί να διαμορφώσει ένα ολόκληρο Άλσος, στα όρια τη πόλης, αξιοποιώντας και τους χώρους που υπάρχουν, πότε όμως θα τα διεκδικήσει;

Είδαμε τη στυγερή δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, δίπλα μας, και τις σκηνές που έγιναν στη νέα Φιλαδέλφεια και τις γειτονικές περιοχές. Την ώρα που οι κλούβες των ΜΑΤ φιλούσαν την περίφημη ανάπλαση του κτήματος Δρακόπουλου, ανενόχλητοι ΝΑΖΙ έσφαζαν ένα νέο παλικάρι. Και σήμερα, αυτές τις δύο μέρες, για την δημοτική Αρχή το μόνο πρόβλημα της Αθήνας είναι η εκκένωση δύο καταλήψεων συλλογικοτήτων που γίνονται στα Πατήσια, λες και όλα τα υπόλοιπα τα έχουν λύσει. Ο Δήμαρχος ακολουθεί μια πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει οργή σε Αθηναίους. Ας ξεκαβαλήσει και λίγο το καλάμι, δεν πάει σε αυτές τις εκλογές χωρίς αντιπάλους.

Επίσης, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί η «ελεγχόμενη στάθμευση» στην Αθήνα, στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών. Αν έχει σχεδιάσει κάτι τέτοιο, ας μας εμφανίσει τα σχέδια και ποιες περιοχές αφορά για να μετρήσει και τις αντιδράσεις από τους κατοίκους. Όμως, σε αυτή τη συνάντηση, δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, για τις 18 διαβάσεις, τους 7 νεκρούς, την απαίτηση των κατοίκων για υπογειοποίηση των γραμμών.

Για τη συζήτηση περί της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, εμείς δεν θα κάνουμε έμμεση διαφήμιση στους ΝΑΖΙ. Το κόμμα του Κασιδιάρη στην Αθήνα πήρε 4%, και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της αστυνομίας, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Η απάντηση στους ΝΑΖΙ δόθηκε και θα δοθεί στις γειτονιές της Αθήνας με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες που πρέπει να γίνουν για να πάρουν ανάσα οι κάτοικοι, απέναντι στα πραγματικά προβλήματα, απέναντι στις πιάτσες και τα εγκληματικά κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές της Αθήνας.

Υπάρχει καινούργιος συσχετισμός στην Αθήνα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πήρε 9% στον δήμο της Αθήνας και σε πολλά διαμερίσματα και γειτονιές έχει διψήφια ποσοστά. Με δυνατό ΚΚΕ και ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση θα απαντήσουμε στους ΝΑΖΙ. »

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή