Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη

Ενημερωτικό Σημείωμα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει της 87ης ΔΕΘ, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αλεξάνδρα Σδούκου συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης και βουλευτή του νομού Στάθη Κωνσταντινίδη, τον βουλευτή του νομού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τη Γραμματέα Ποιότητας και Εθελοντισμού ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου και τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μαρία Νάτσιου επισκέφτηκαν τον νομό Κοζάνης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συνοδευόμενος από τα στελέχη του κλιμακίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής. Ο κ. Σκρέκας και η κ. Σδούκου προήδρευσαν από κοινού σε σύσκεψη με επενδυτικούς φορείς, ενώ αμέσως μετά ο Υπουργός Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου συναντήθηκε με εκπροσώπους του κλάδου της γούνας. Την ίδια ώρα η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συναντήθηκε με μέλη του Συνδέσμου Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά, το κλιμάκιο πάντα με τη συνοδεία του Περιφερειάρχη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Καθηγήτρια Λούτα Μαλαματή για τη δημιουργία Data Center στην έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την πρότυπη μονάδα θερμοκηπίων «Ορεινές Φυτείες Γκόση», ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΤΕΚΑ στην Πτολεμαΐδα.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Συναντήσαμε τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και τους περιγράψαμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό πυλώνα και αρωγό την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη.

O Γιώργος Κασαπίδης δούλεψε με διαφάνεια, όραμα και σχέδιο παράγοντας μετρήσιμο έργο για τον τόπο του και είναι η καλύτερη επιλογή για τη Δυτική Μακεδονία διότι πραγματικά μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στον τόπο του τα επόμενα χρόνια.

Κεντρικός στόχος μας στη Δυτική Μακεδονία είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων, υψηλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας ώστε να σταματήσουν να φεύγουν από την περιοχή οι νέες και οι νέοι κι έτσι να αντιστραφεί η τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού.
Πρόκειται να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις με εμβληματικές αυτές σε mega factories, τεράστια εργοστάσια που θα παράγουν προϊόντα, όπως για παράδειγμα μπαταρίες, που θα χρησιμεύσουν για να επιτύχει συνολικά η Ελλάδα την πράσινη μετάβαση».

Στις δηλώσεις της η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε: «Επισκέφτηκα σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντινίδη και τον βουλευτή κ. Παπαδόπουλο την Κοζάνη. Με τον περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Κασαπίδη, συναντηθήκαμε με οικονομικούς και ακαδημαϊκούς φορείς της περιοχής και συνομιλήσαμε με πολίτες.

Η Δυτική Μακεδονία έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε μια περίοδο έντονου οικονομικού και παραγωγικού μετασχηματισμού. Η πράσινη ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία και η βιώσιμη γεωργία παίρνουν τη θέση της «μονοκαλλιέργειας» του λιγνίτη και γίνονται το αναπτυξιακό όχημα της περιοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει αποδείξει ότι διαθέτει και τη βούληση και το σχέδιο να ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειας και έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε για τη «Δυτική Μακεδονία του 2030». Ένα ολιστικό πλαίσιο δράσεων που περιλαμβάνει πάνω από 380 έργα με προϋπολογισμό €4 δις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του κλιμακίου συμμετείχαν σε συνάντηση με μέλη της ΔΕΕΠ Κοζάνης στην οποία και προήδρευσε ο Πρόεδρός της κ. Φώτης Γκούπας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή