Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, που αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 1.6 εκ. ευρώ, ο Περιφερειάρχης Αττικής:

Γ. Πατούλης: «Με τη συμβολή της Περιφέρειας αναδείχθηκε ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί πλέον ένα μοναδικό στολίδι για την περιοχή»

Το ολοκαίνουριο νεοκλασικό κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.6 εκ. ευρώ, άνοιξε τις πύλες του με την εκδήλωση εγκαινίων παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ Καθηγητής Ν. Τρανός και παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων Στρ. Παγωτέλης.

Επισημαίνεται πως στο παλαιό διώροφο διατηρητέο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 256 (πρώην Συγκρότημα Υφαντουργείων Σικιαρίδη) έγιναν μετά από δεκαετίες, με τη συμβολή της Περιφέρειας, σημαντικά έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης, παράλληλα με τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του, ώστε να καλύπτονται οι διδακτικές και διοικητικές ανάγκες της Σχολής.
«Με τη συμβολή της Περιφέρειας αναδείχθηκε ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί πλέον ένα μοναδικό στολίδι για την περιοχή» ανέφερε χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Με σταθερή προτεραιότητα την ενίσχυση των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης στην Αττική μας, η Περιφέρεια στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια διευκόλυνσης και ανάδειξης του σημαντικού έργου που επιτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που μπορέσαμε να αναδείξουμε το ιστορικό διατηρητέο κτήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ένα κτήριο που δεν εξυπηρετεί μόνο τις διδακτικές και διοικητικές ανάγκες του Ιδρύματος, αλλά αποτελεί και μια παρακαταθήκη αρχιτεκτονικού κάλους και ιστορίας, ένα τοπόσημο πολιτισμού και εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής».
Από την πλευρά του ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ και γλύπτης Ν. Τρανός ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου για την καθοριστική συμβολή τους στην αποκατάσταση και ανάδειξη του διατηρητέου κτηρίου.
Οι εργασίες στο διατηρητέο κτήριο της ΑΣΚΤ
Αντικείμενο του έργου ήταν η ενίσχυση – αποκατάσταση του παλαιού διατηρητέου διώροφου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 382,95 τ.μ., εντός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών επί της οδού Πειραιώς 256 (πρώην Συγκρότημα Υφαντουργείων Σικιαρίδη) στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του, ώστε να καλύπτονται οι διδακτικές και διοικητικές Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής 1.599.600,00 ευρώ και εκτελέστηκε από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.
Στο πλαίσιο του έργου εκτελέστηκαν:
• Εργασίες στατικής ενίσχυσης – αποκατάστασης του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού
• Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων και αποκατάστασης διατηρητέων προσόψεων
• Ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή