Σεμινάριο για γονείς από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Ιλίου

Δήμος Ιλίου
Σεμινάριο για γονείς από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Ιλίου

Σεμινάριο για γονείς από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Ιλίου με θέμα «Διαχείριση Συμπεριφοράς: όταν το παιδί δεν μας ακούει»
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Ιλίου διοργανώνει σεμινάριο για γονείς με θέμα «Διαχείριση Συμπεριφοράς: όταν το παιδί δεν μας ακούει», την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:00, στο Καλλιτεχνικό καφενείο «Θ. Αγγελόπουλος», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (οδός Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον).
Ενδεικτικά η θεματολογία που θα παρουσιαστεί είναι η εξής:
• Τα δύο είδη συμπεριφοράς, τα συναισθήματα και οι δράσεις.
• Η συνάφεια του ιστορικού τιμωρίας και της επιθετικής συμπεριφοράς.
• Οι αρνητικές επιπτώσεις της τιμωρίας.
• Οι αιτίες που το παιδί δεν μας ακούει.
• Η διαμόρφωση της συμπεριφοράς χωρίς την επιβολή τιμωρίας.
• Η διαμόρφωση της συμπεριφοράς με την ενίσχυση της ασυμβίβαστης δράσης.
• Η διαμόρφωση της συμπεριφοράς ενισχύοντας την εγγύτερη προσέγγιση.
• Η διαμόρφωση της συμπεριφοράς προσφέροντας καθοδήγηση η οποία βαθμιαία αποσύρεται.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου, τηλ. 2177361020, εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες επικοινωνίας 10:00 – 13:00, email: kentropaidi.ilion@gmail.com
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Πολλαπλή Στήριξη του Παιδιού και της Οικογένειας», σε συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου με τον Κοινωνικό Φορέα ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ».
Το Έργο αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων Υπηρεσιών και Δράσεων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Διακρίσεων, τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής και Κοινωνικής Ένταξης των Ειδικών και Ευάλωτων Ομάδων του Δήμου Ιλίου, στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή