Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου παρουσίασε τους 76 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου παρουσίασε τους 76 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

«Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου:

Μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για μια πετυχημένη εκλογική μάχη, την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου παρουσίασε τους 76 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπης Ασφής και Χρήστος Σαλταπίδας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης.

“Αυτό πού κρίνεται και σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα αναδειχτούν διοικήσεις από το ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, αυτών πού σχεδίασαν, αποφάσισαν και υλοποίησαν την παραπέρα λεηλασία όλων των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας και στο Γαλάτσι. Αν θα αναδειχτούν διοικήσεις δηλαδή πού στήριξαν και στηρίχθηκαν από τα συγκεκριμένα κόμματα.

Ή αν θα αναδειχτούν διοικήσεις πού θα είναι δίπλα στον αγώνα των ανθρώπων τής δουλειάς για τα αυτονόητα δικαιώματα μας στην εργασία, στη γειτονιά, στο περιβάλλον, στην αξιοπρεπή διαβίωση και όχι απλά στην επιβίωση

Γι’ αυτό λέμε ότι οι τοπικές εκλογές δεν είναι “κάτι άλλο”, είναι απόλυτα ενταγμένες στον συνολικό σχεδιασμό του συστήματος και στην συνολική πολιτική αντιπαράθεση.

Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης έδωσε αυτό το πολιτικό μήνυμα των εκλογών όταν παρουσίασε τον Χαρδαλιά, στέλεχος και υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης του, ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, λέγοντας ότι ο χάρτης της Ελλάδας πρέπει να βαφτεί μπλε το βράδυ των εκλογών. Την ίδια ώρα ο χάρτης συνεχίζει να βάφεται μαύρος, αφού κάηκαν 1 εκατομμύριο στρέμματα , αφού είχαμε καμμενους και πνιγμενους συνανθρώπους μας..

Ναι και αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές !
Γιατί με μία έννοια δεν υπάρχουν ιδιαίτερα και ξεχωριστά προβλήματα, αλλά προβλήματα που μπορεί να έχουν και έχουν συχνά διαφορετική έκφραση από δήμο σε δήμο, από γειτονιά σε γειτονιά, αλλά πού όλα έχουν τις ίδιες βασικές αιτίες οι οποίες απορρέουν από το ίδιο το σύστημα που έχει ως θεό του το κέρδος των λίγων απέναντι στις ζωές των πολλών, στις ζωές μας. Τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας – Αυτός είναι ο απαράβατος νόμος τους.”

Επιπλέον, κάλεσε τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στην δημοτική αρχή, ούτε στις άλλες δημοτικές παρατάξεις.
«Τα τελευταία 4 χρόνια επιβεβαιώθηκε ότι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του κ. Μαρκοπούλου, του «εκλεκτού» της ΝΔ στην παράταξη του οποίου συναντιούνται και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες. Όλοι τους θα συνεχίσουν να υλοποιούν αντιλαϊκές πολιτικές είτε εμφανίζονται ότι στηρίζονται από κάποια κόμματα είτε όχι! Άλλωστε είναι οι ίδιες δυνάμεις πού ανεξαρτήτως προσώπων και ονόματος συνδυασμού όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την λογική τής μετατροπής των δικαιωμάτων μας σε εμπορεύματα που θα τα έχει μόνο αυτός που μπορεί να τα πληρώσει. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες αυταπάτες! Υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης, ο δρόμος δηλαδή με τον οποίο κερδήθηκαν τα πάντα, από πάντα !”
Στη συνέχεια ανέδειξε τις διαχρονικές διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για ζητήματα που αφορούν την δραστική μείωση των δημοτικών τελών, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων, την αναβάθμιση του ΙΚΑ Γαλατσίου, κόντρα στην υποστελέχωσή του, την υπεράσπιση του δασοκτήματος Ομορφοκλησσιάς και των ελεύθερων χώρων, αλλά και τη δημιουργία νέων.

Τέλος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις στην χειροτέρευση συνολικά των όρων ζωής μας με την συμμετοχή της πατρίδας μας στους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «θα αρκούσε μόνο ένας χρόνος που η Ελλάδα να μην έδινε τις “αιματοβαμμενες υποχρεώσεις” της προς το ΝΑΤΟ, για να επισκευαστούν και να συντηρηθούν όλα τα σχολεία από τον Έβρο ως την Κρήτη».

Στην παρέμβασή της η Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών υπογράμμισε:
“Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπορούν να γίνουν μια ευκαιρία για να εκφραστεί το «Ως εδώ!», το «Φτάνει πια!», να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση με την ενίσχυση της αγωνιστικής φωνής σε Δήμους και Περιφέρειες, με την ψήφο στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης. Άνθρωποι, οικογένειες, περιουσίες, ζώα, τόποι σ’ όλη την Ελλάδα, τσακισμένοι από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς. «Δεν υπάρχει τίποτα – άφαντος ο όποιος κρατικός μηχανισμός», ακούγεται στα χείλη των περισσότερων. Κι είναι πράγματι έτσι! Όμως, εάν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς και αληθινοί, πρέπει να πούμε: Δεν είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει! Ένα κράτος εχθρικό απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του. Ένα κράτος επιλεκτικά ανίκανο, που λογαριάζει σαν κόστος την προστασία του λαού, αφού τα σχετικά έργα δεν αποδίδουν κέρδος. Ένα κράτος επιλεκτικά ικανότατο για να ικανοποιεί τις επιταγές και τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και συνολικά του κεφαλαίου.
Τα παραδείγματα ιδιαίτερα στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες είναι αποκαλυπτικά. Κριτήριο της δράσης τους δεν είναι οι ανάγκες των πολλών, αλλά τα κέρδη των λίγων. Άφθονο χρήμα ρέει μόνο για τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις που λυμαίνονται οι γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι, για έργα που φέρνουν κέρδη στους επενδυτές, με την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση δημόσιων και δημοτικών εκτάσεων, δασών, ακτών. Τι έχει να κερδίσει ο λαός της Αττικής από τα σχέδια της παραλιακής riviera, από το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Πειραϊκή με τη μετατροπή της περιοχής σε προβλήτα κρουαζιέρας για την Cosco και σε αποθήκες logistics για το ΝΑΤΟ, από τη μετεγκατάσταση του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι; Η απάντηση είναι προφανής.
Η πείρα από τη στάση της Περιφερειακής αρχής και της τοπικής διοίκησης για το ζήτημα των ελεύθερων χώρων και εδώ στο Γαλάτσι, είναι πλούσια και δυστυχώς πικρή. Η συντελούμενη ιδιωτικοποίηση και οικοπεδοποίηση του δασοκτήματος Βεΐκου – Ομορφοκλησσιάς, η απώλεια του δασικού του χαρακτήρα μετά από τον σχετικό αποχαρακτηρισμό, δεν είναι έργο μονόπρακτο, αλλά φέρει την σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων και των κυβερνήσεων. Η απατηλή, παραπλανητική και σκόπιμη μετατόπιση της συζήτησης σε αμιγώς νομικά μονοπάτια, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά μπροστά στις αποφάσεις της «ανεξάρτητης» όπως παρουσιάζεται δικαιοσύνης, συνιστά υπονόμευση του δίκαιου αγώνα των κατοίκων για την προστασία του ως ενός ελεύθερου χώρου πρασίνου στην διάθεση του λαού της περιοχής. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής διεκδικεί, σε σύγκρουση με το ισχύον περιβαλλοντοκτόνο νομοθετικό πλαίσιο, δεσμεύσεις-απαλλοτριώσεις και αξιοποίηση καθε ελεύθερου χώρου ως κοινόχρηστου για πράσινο και λαϊκές υποδομές.
Στα σημερινά σχέδια των εκμεταλλευτών, που υλοποιούνται από το κράτος του κεφαλαίου, την κεντρική και τοπική διοίκησή του, να βάλουμε εμπόδια. Με όσο τον δυνατόν περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού, σε όλη την χώρα, να δυναμώσουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.”

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Θάνος Αντώνος, εργαζόμενος στο πρόγραμμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Θεραπευτικής Κολύμβησης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου, ο οποίος ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και πως μπορεί να γίνει αλλιώς με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης, κόντρα στην λειτουργία του κάθε Δήμου ως επιχείρηση. Ο Ιορδάνης Θωμαΐδης, συνταξιούχος δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ, τόνισε πως “το κοινό σημείο αναφοράς μας, είναι ότι η τοπική διοίκηση, έχει δομηθεί ή έχει μετατραπεί σε εργαλείο ή μηχανισμό στήριξης και διαχείρισης των κεντρικών, κυβερνητικών επιλογών που καθορίζονται από τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, στην προσπάθειά τους να διευρύνουν την κερδοφορία τους. Εμείς επιμένουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και είναι αυτός της Ανατροπής, για τα μικρά και τα μεγάλα!”. Ο Γιάννης Καρεκλάς, μαθηματικός διευθυντής φροντιστηρίου και ταμίας της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Γαλατσίου, υπογράμμισε την πολύ κακή κατάσταση στα σχολεία, όπου δεν έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι, τα διαχρονικά προβλήματα στις υποδομές, τις ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και πως μπορούμε με τις δυνάμεις. Ο Γιάννης Μάστορης, ιδιωτικός υπάλληλος, σημείωσε πως η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι, πρώην μαθητές των σχολείων του Γαλατσίου, συμμετέχουν και στηρίζουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί γνωρίζουν “πως μόνο η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια μπορεί να βάλει φρένο στη συνέχεια αυτής της πολιτικής που υποβαθμίζει τις ζωές μας, που λογίζει κάθε ανάγκη μας ως κόστος η όφελος.” Η Ελένη Μαύρου, ψυχίατρος στο Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, διευθύντρια ΕΣΥ, επεσήμανε πως μόνο οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης πάλεψαν και παλεύουν μαζί με σωματεία και φορείς της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια κόντρα στην υποβάθμιση του κέντρου υγείας, τις ελλείψεις σε ειδικότητες και προσωπικό, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Πήγαινε στην κορυφή