Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το Sputnik Festival 2023 είναι γεγονός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το Sputnik Festival 2023 είναι γεγονός

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ :

Μετά από 5 φεστιβάλ που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ο δορυφόρος μας ετοιμάζεται για το 6ο ταξίδι του!

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε το ταξίδι του το 2016, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης.

Μια γιορτή με πολιτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, workshops, παιδότοπο, μεταναστευτικές κουζίνες από όλο τον κόσμο και φυσικά πολλές συναυλίες στις 2 σκηνές του πιο όμορφου φεστιβάλ της πόλης!

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2023​ «Ταξίδι #6: Στην Χώρα των Πολλών» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε όσα θεωρούμε σημαντικά.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον και την κλιματική κρίση, ξένες αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2023 «Ταξίδι #6: : Στην Χώρα των Πολλών» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Stay tuned – Δέστε τις ζώνες σας!

Το ταξίδι τώρα ξεκινά!

*Η ανακοίνωση αυτού το Φεστιβάλ έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα και τους ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες των μεγάλων καταστροφών από τις φωτιές και τις πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός πρέπει να είναι παρών, στο φως, δίπλα στους ανθρώπους, να κρατά την ελπίδα ζωντανή.

Στόχος μας είναι το φετινό φεστιβάλ Σπούτνικ να αποτελέσει έναν μεγάλο κόμβο έμπρακτης αλληλεγγύης που θα συμβάλει, έστω και λίγο, στον δρόμο για την επούλωση των μεγάλων πληγών.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή