259 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
259 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όπως θα διαβάσετε, αγαπητοί φίλοι, και στο πρώτο θέμα του «Παλμού», πέντε τελικά θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι οι οποίοι θα αγωνιστούν για την κατάκτηση της θέσης του πρώτου πολίτη του δήμου μας.

Στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές του 2019 οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν επτά. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 έχουμε μείον δύο σε σχέση με το 2019. Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι και ό,τι καλύτερο γιατί πολλοί υποψήφιοι σημαίνει μεγάλη συμμετοχή, μεγάλο ενδιαφέρον, πολλές απόψεις, πολλές και διαφορετικές προτάσεις. Υγεία για τη δημοκρατία. Τέλος πάντων…
Οι πέντε, λοιπόν, υποψήφιοι Δήμαρχοι που ζητούν την ψήφο μας είναι: Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» και 77 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης με τη Λαϊκή Συσπείρωση με τη στήριξη του ΚΚΕ και 76 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Η Αγγέλικα Σαπουνά με τον συνδυασμό «Γαλάτσι από Κοινού» υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και 36 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ο ανεξάρτητος Γερμάνος Μελισσουργός με τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» και 35 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ο Σταύρος Σκεύος με τον συνδυασμό Εργατική Αντεπίθεση και 35 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Στο σύνολό τους οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέρχονται σε 259. Στις εκλογές του 2019 οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και των επτά συνδυασμών είναι 244.
Οι ψηφοφόροι του Γαλατσίου έχουν τη δυνατότητα μέσα από τους 259 υποψήφιους να επιλέξουν τους καλύτερους, εκείνους που την επόμενη πενταετία θα αγωνιστούν για τα προβλήματα της πόλης μας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι – και κυρίως όσοι συμμετέχουν για πρώτη φορά – ότι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος σημαίνει εθελοντική προσφορά εργασίας στην πόλη. Η δραστηριότητα και το τρέξιμο δεν εξαντλούνται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά τότε είναι η έναρξη για τη δουλειά που πρέπει να γίνει στην αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων, η επίλυση των οποίων σημαίνει και βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.
Καλό είναι να το έχουν υπόψιν τους όσοι από τους 259 καταλάβουν τις θέσεις του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Μαζί με τις Δημοτικές θα διεξαχθούν και οι Περιφερειακές Εκλογές. Στο προηγούμενο φύλλο έγραφα για τους Γαλατσιώτες που είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά παρέλειψα να αναφέρω εκείνους που είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη και είναι οι Μπάμπης Ασφής (24 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου), Βακάλη Έλσα (ιστορικός), Σαλταπήδας Χρήστος (πλοίαρχος Π.Ν ε.α).
Καλό είναι για την πόλη μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής να συμμετέχουν εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή