Νίκος Σοφιανός: Να βγούμε με θάρρος στον κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Σοφιανός: Να βγούμε με θάρρος στον κόσμο

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας:

Σε συγκέντρωση στα Θυμαράκια μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 15/9 ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι Χάρης Βουρδουμπάς και Βούλα Παναγή, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νέλλυ Σκουλούδη και Γιώργος Τοπιντζής και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της 4ης ΔΚ Γιάννης Δήμος και Γιώργος Φιλίππου και της 6ης ΔΚ Έλσα Παπαγγελή.

Στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση στις προσεχείς εκλογές και να στηριχθεί ο συνδυασμός του ΚΚΕ στον Δήμο της Αθήνας και από ένα κόσμο πέρα από την κομματική του επιλογή. Γιατί μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν σταθερά και με συνέπεια στην πολιτική που ακολούθησε η διοίκηση Μπακογιάννη στο Δήμο, σε αντίθεση με τη στάση των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο που στήριξαν τις βασικές – εμβληματικές επιλογές του νυν Δημάρχου, όπως το «Μεγάλο Περίπατο» και τη «Διπλή Ανάπλαση». Γι αυτό τόνισε «χρειάζεται να βγούμε με θάρρος στον κόσμο και να αναδείξουμε γιατί η μόνη λύση για τον κόσμο που λέει ’’όχι άλλη θητεία Μπακογιάννη’’ είναι η Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα της καθημερινότητας των κατοίκων αυτής της πόλης και τις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης με βάση τις ανάγκες τους και όχι τις ιεραρχήσεις που γίνονται προς όφελος των επιχειρηματιών του τουρισμού, του real estate, των εργολάβων. Αναφέρθηκε στο χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί προς όφελος μιας σειράς εταιρειών ταυτόχρονα με την εγκληματική υποστελέχωση βασικών υπηρεσιών του Δήμου και στις συνέπειες που έχει αυτό για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους αυτής της πόλης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ελεύθερους χώρους και την ανάγκη διεκδίκησης για να μην χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την άθληση και την αναψυχή των κατοίκων, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, ενώ στάθηκε αναλυτικά και στην περίπτωση του «Βότρυς» και του πάρκου Δρακόπουλου, αλλά των πολυδιαφημισμένων από τον Κ. Μπακογιάννη πάρκων – τσέπης.

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συγκεντρωμένους να παίρνουν το λόγο αναδεικνύοντας με τη σειρά τους πλευρές που επιβεβαιώνουν την ανάγκη ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωση στο Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Αθήνα, 14/09/2023

Το Πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού (15/9/23 – 18/9/2023)

Παρασκευή 15/9/2023

10.00: Περιοδεία στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας (Ρόδου 181)

19.30: Θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων – Σωματείων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα για την υπεράσπιση της ζωής του λαού και ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή

Σάββατο 16/9/2023

12.30: Θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περίπτερου της Λαϊκής Συσπείρωση στο Σύνταγμα (Φιλελλήνων & Ερμού) μαζί με τον Γιάννη Πρωτούλη υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής

20.00: Θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21)

Κυριακή 17/9/2023

19.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σώστη

Δευτέρα 18/9/2023

18.00: Θα πάρει μέρος στη συζήτηση-εκδήλωση με τίτλο: «Ονειρεύομαι την Αθήνα…» που διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μεταξουργείο (Κωνσταντινουπόλεως 189)

19.30: Θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση με καλλιτέχνες και επαγγελματίες του κέντρου στον ιστορικό κινηματογράφο Τριανόν. Ομιλητές θα είναι, επίσης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρία Λυσικάτου, γενική διευθύντρια του Τριανόν και η Κατερίνα Γεράκη, δικηγόρος, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αττικής. Παρεμβάσεις θα κάνουν η ηθοποιός Μαριάνθη Σοντάκη και ο Θεοδόσης Μπενάτος, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο stand – up κωμικός Αριστοτέλης Ρήγας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή