Γιάννης Πρωτούλης : Η οργή να γίνει αλληλεγγύη & αγώνας για ζωή,διεκδίκηση απέναντι στην εγκληματική πολιτική!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Πρωτούλης : Η οργή να γίνει αλληλεγγύη & αγώνας για ζωή,διεκδίκηση απέναντι στην εγκληματική πολιτική!

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών συνανθρώπων μας.

Τώρα είναι η ώρα να πολλαπλασιαστεί η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που είδαν να χάνεται το βιος τους, τα σπίτια τους, οι καλλιέργειες και οι σοδιές, τα ζώα τους, οι περιουσίες τους.

Εδώ και τώρα να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα του κρατικού μηχανισμού, για να εξασφαλιστεί η στέγαση, τα φάρμακα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, η προστασία όλων των πληγέντων και του εισοδήματός τους, η αποζημίωση 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις συνεχόμενες τραγωδίες που ζει ο λαός μας. Για τις πλημμύρες, τις φωτιές, τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, για την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Η Αττική εκπέμπει SOS για την αντιπλημμυρική προστασία του λαού της

Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η επιλεκτική «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού…

…βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αν δε ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας.

Ορισμένα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:

Ο ΚΗΦΙΣΟΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ενώ παροχετεύει το 70% των υδάτων της Αττικής, δεν έχει ελεγχθεί – συντηρηθεί – καθαριστεί και αναβαθμιστεί εδώ και 20 χρόνια, με αποτέλεσμα:

Την εμφάνιση φαινομένων διάβρωσης και κινδύνων για τη στατικότητα της κατασκευής του
Τη συσσώρευση φερτών υλικών που έχουν γεμίσει την υπόγεια κοίτη του
Τη μετατροπή τμημάτων του σε υπονόμους, οχετούς και χωματερές, μια απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Με αυτά τα προβλήματα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι σε μια έντονη βροχόπτωση διαρκείας, ο Κηφισός θα αντέξει. Ούτε και να υπολογίσει τις συνέπειες στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές που τον περιβάλλουν σε όλο του το μήκος από μια ενδεχόμενη κατάρρευση τμήματός του, λόγω προβλημάτων διάβρωσης και στατικότητας των πλευρικών τοιχίων και του οδικού άξονα που μπορεί να εμφανιστούν, από ένα πλήρες φρακάρισμα της υπόγειας κοίτης του.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ…

Δυτική Αθήνα: Αντιπλημμυρική Μελέτη, προϋπολογισμού 4.469.289,93€. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10/9/2018 και έκτοτε αγνοείται.
Πειραιάς: Στους Δήμους Νίκαιας- Ρέντη και Κορυδαλλού προβλέπεται κατασκευή δικτύου όμβριων προϋπολογισμού 18.600.000€. Δημοπρατήθηκε το 2020 αλλά από τότε αγνοείται.
Νότιος Τομέας: Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, προϋπολογισμού 20.249.000€. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2021, έχοντας εκτελεστεί μόλις το 9% του έργου.
Βόρειος Τομέας: Ρέμα Σαπφούς, δεν δημοπρατήθηκε ποτέ, ενώ ο προϋπολογισμός του αυξάνει διαρκώς, έχοντας εκτιναχθεί από τα 10 εκατ. στα 24 εκατ. €
Δυτική Αττική:
– Μάνδρα: Για τα δύο ρέματα “Σούρες” και “Αγία Αικατερίνη” που η υπερχείλιση τους κόστισε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και έπνιξε μια ολόκληρη πόλη στη λάσπη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διευθέτησή τους συζητήθηκε στις 5/7/2023, πριν λίγες εβδομάδες!!

– Κινέττα: Για τη σύνταξη Μελετών για τα ρέματα, προϋπολογισμού 4.000.000€, η σύμβαση υπογράφηκε στις 7/8/2020, με διαδικασία κατεπείγοντος λόγω της επικινδυνότητας των ρεμάτων και των πλημμυρών του 2019 στην περιοχή. Έκτοτε η Μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί…

– Γεράνεια Όρη και Βίλια Οινόη: Μετά τις πυρκαγιές του 2021 και τις πλημμύρες του ίδιου έτους, το Νοέμβριο 2021 η Περιφέρεια ανέθεσε σε εργολάβο τον καθαρισμό των ρεμάτων, με προϋπολογισμό 8 εκ. €. Σχεδόν δύο χρόνια μετά δεν έχει γίνει τίποτα.

Ανατολική Αττική: Η Περιφέρεια έδωσε νέα παράταση στον διαγωνισμό για τον καθαρισμό ρεμάτων από εργολάβους, προϋπολογίζοντας 7 εκ. €… Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί το Νοέμβρη του 2023…

Για την επιλεκτική εγκληματική «ανικανότητά» τους υπάρχει αιτία!

Είναι η πολιτική σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας με βάση το «κόστος – όφελος», όπου ως κόστος λογίζονται οι ανάγκες του λαού και ως όφελος τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό και:

Η Περιφέρεια Αττικής αν και διαχειρίζεται δις. ευρώ, ο προϋπολογισμός της εδώ και πολλά χρόνια δεν ξεπερνά το 3% για την αντιπλημμυρική προστασία, μαζί με τα έργα για τα αποχετευτικά ομβρίων που τα βαφτίζουν αντιπλημμυρικά! Έτσι «εξοικονομούνται» χρήματα για να υλοποιείται η χρηματοδότηση έργων που εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, για 117 αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική, που είναι τα ελάχιστα για μια στοιχειώδη θωράκιση, έχουν προϋπολογιστεί πάνω από 400 εκ. ευρώ, ενώ το 2023 διατίθενται 9 εκ. ευρώ. Με αυτό το ρυθμό, ακόμα και τα έργα που έχουν προϋπολογιστεί θα ολοκληρωθούν σε 44 χρόνια!
Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ οι όποιες ελάχιστες παρεμβάσεις γίνονται έχουν τοπικό και αποσπασματικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μεταφέρεται το πρόβλημα, οξύτερο σε άλλες γειτονιές. Ακόμα και τα ελάχιστα που δαπανώνται για την προστασία μας, πολλές φορές στραπατσάρονται λόγω του ανταγωνισμού των μεγαλοεργολάβων, με τεράστιες καθυστερήσεις, κακοτεχνίες, υπερτιμολογήσεις και σπατάλη.
Υποχρηματοδοτούνται και υποβαθμίζονται βασικές υπηρεσίες της περιφέρειας, υποστελεχώνονται και μένουν χωρίς μέσα και υποδομές. Γι’ αυτό από το 2011 έχουν συνταξιοδοτηθεί 1.715 εργαζόμενοι της Περιφέρειας όλων των ειδικοτήτων και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόλις 106 θέσεις.

Είναι η ώρα να συγκρουστούμε με το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος, την εγκληματική πολιτική του “πάμε και όπου βγει”

Υψώνουμε «τείχος προστασίας» απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) με τη βοήθεια περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Καταδικάζουμε τους συνδυασμούς και υποψηφίους των συστημικών κομμάτων και όλων όσων το παίζουν «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί», γιατί συναινούν σε αυτήν την πολιτική και όταν τους δίνεται η ευκαιρία την υλοποιούν.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, κ. Χαρδαλιάς, ήταν υπουργός της κυβέρνησης, και μάλιστα στην Πολιτική Προστασία από το οποίο σχεδίασε και εφάρμοσε αυτήν την καταστροφική για το λαό πολιτική. Η μετατροπή του συστήματος υγείας σε «μιας νόσου», οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, το 1,5 εκ. καμένα στρέμματα σε Εύβοια, Τατόι, Βαρυμπόμπη έχουν και τη δική του σφραγίδα. Όπως και το γνωστό «112» του «τρεχάτε να σωθείτε», φορτώνοντας στο λαό μπόλικη ατομική ευθύνη για να κρυφτεί η γύμνια του κρατικού μηχανισμού.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ιωακειμίδης, που είναι τόσο «υπερκομματικός» έχοντας ως υποψήφιο ακόμα και νυν περιφερειακό σύμβουλοτου ακροδεξιού Τζήμερου, υλοποίησε την ίδια αδιέξοδη για το λαό πολιτική ως δήμαρχος, με τον Ρέντη να πλημμυρίζει κάθε χρόνο. Τώρα σπονσοράρει τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι «λένε τα ίδια», έπειτα από τις απαράδεκτες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις καταστροφές στη Θεσσαλία.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Σγουρός, όσο και αν προσπαθεί να διαφημίσει το «έργο» του ως περιφερειάρχης, το μόνο που πετυχαίνει είναι να θυμίζει στο λαό της Αττικής την απουσία αντιπλημμυρικών έργων και μέτρων πολιτικής προστασίας και επί θητείας του.

Όλους τους έπιασε τώρα ο πόνος για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, και προβαίνουν σε διάφορα ευχολόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Κοροϊδεύουν!

Γιατί όλοι τους, ως εκλεκτοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής, έχουν ως ευαγγέλιο την πολιτική της ΕΕ.

Εξαρτούν τα αναγκαία έργα πολιτικής προστασίας από τις οδηγίες της, από τη χρηματοδότηση με διάφορα κοινοτικά κονδύλια που τελικά κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φορτώνουν με νέα βάρη και προαπαιτούμενα τον λαό.

Η ίδια η ΕΕ μιλάει για εφαρμογή σχεδίων “που δεν συνεπάγονται υπερβολικό κόστος στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας”.

Με απίστευτο κυνισμό λέει:

«είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευτούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευτούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία (…) Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται ‘’δίκαιες’’, αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους- οφέλους».

ΑΙΣΧΟΣ! Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, που οι εκλεκτοί των κυβερνήσεων «πίνουν νερό» στο όνομά της, και λένε ψέματα ότι θα μας σώσει!

Φτάνει πια με την «κανονικότητα» των συνεχόμενων καταστροφών που θέλουν να μας επιβάλλουν!

Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!

Γιατί όσο δεν αμφισβητείται η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» πάντα τα κέρδη θα καταστρέφουν τη ζωή!

Διεκδικούμε:

Να ληφθούν άμεσα με ευθύνη του κράτους επείγοντα μέτρα για τη συντήρηση, καθαρισμό και έλεγχο της στατικότητας του Κηφισού.
Να καθαριστούν άμεσα τα ρέματα της Αττικής.
Ολοκληρωμένο σχεδιασμό των απαραίτητων έργων υποδομής, αντιπλημμυρικής προστασίας, ολοκληρωμένη διαχείριση των λεκανών απορροής, ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της στατικής επάρκειας και ασφάλειας όλων των υποδομών. Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο.
Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος, ουσιαστικός, επιστημονικός σχεδιασμός συνδυαστικής αποτίμησης για το σύνολο των κινδύνων, φυσικών και τεχνολογικών, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.
Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ενισχυθούν μαζικά με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό η Πυροσβεστική και όλες οι κρατικές δομές πρόληψης, διαχείρισης και Πολιτικής Προστασίας, Υγείας, και εκτίμησης και πρόγνωσης των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού.
Να καταργηθούν το πλαίσιο χρήσεων γης, η αντιδραστική δασική νομοθεσία που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και διασφαλίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που υποτάσσει το περιβάλλον στο κέρδος.
Άμεση διακοπή όλων των μη αναγκαίων εργασιών όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα κ.λπ., με πλήρη αποζημίωση των ημερομισθίων των εργαζομένων.
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του πληθυσμού χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών (μεταφορά και διαμονή σε ασφαλείς χώρους, νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ά.). Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων σε δίκτυα και υποδομές και απορρύπανση περιοχών που έχουν πληγεί με ευθύνη του κράτους.
Άμεση ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων από κάθε φυσική ή τεχνολογική καταστροφή, με πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών με ευθύνη του κράτους και απαλλαγή των φορολογικών υποχρεώσεων, πάγωμα της πληρωμής των δανείων για τους πληγέντες.

Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού για να νικήσει η ζωή!

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο για την ανατροπή!

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους, για να χαλάσουμε τα καταστρεπτικά τους σχέδια.

Ψηφίζουμε τους δοκιμασμένους αγωνιστές υποψηφίους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτούς που σε κάθε δύσκολη στιγμή για τον λαό μας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και της αλληλεγγύης, για τις πραγματικές λύσεις που έχουμε ανάγκη.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή