Γιορτή Ανακύκλωσης στο «Καμίνι»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γιορτή Ανακύκλωσης στο «Καμίνι»

Γιορτή της Ανακύκλωσης διοργανώνουν ο Δήμος Γαλατσίου και η ΑΜΚΕ Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Χρήστου Καψάλη 12) στις 18:00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πράσινοι Πρεσβευτές: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την Πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:
• Στις 18:00, Στοά στο «Καμίνι»:
Πληροφοριακό υλικό φορέων – εταιρειών – έργων που εμπλέκονται με την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων
Βίντεοπροβολές Εκπαίδευση για σωστή ανακύκλωση και οικιακή κομποστοποίηση για τους εθελοντές που παρέλαβαν κάδο οικιακής κομποστοποίησης και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την on-line ενημέρωση.
• Στις 19:00, Μπλε Αίθουσα στο «Καμίνι»:
Εκδήλωση με θέμα: «Οι δημότες και οι Δήμοι μπροστά στην πρόκληση της κυκλικής οικονομίας και των μηδενικών αποβλήτων»
Χαιρετισμοί:
Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Διαχειριστής της εταιρείας ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης»
Γιάννης Σκληράκης, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Γιάννης Κορρές, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Γαλατσίου
Ομιλητές:
Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, τέως Πρύτανης, Πρόεδρος του Επιστημονικού και τεχνικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)
Μιχάλης Δελαγραμμάτικας, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του εγχειρήματος της Swaplanet από την κ. Έλενα Στάμου. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα βιώσιμης παιδικής μόδας στην Ελλάδα, που έχει στόχο να μειώσει τον υπερκαταναλωτισμό και τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύουν οι γονείς για παιδικό ρουχισμό. Η Swaplanet επιλύει το ζήτημα των απορριμμάτων ρούχων δημιουργώντας μια βελτιωμένη διαδικασία δημιουργώντας μια κοινότητα γονέων που ανταλλάσσουν τα ρούχα, παπούτσια, βιβλία και σύντομα και τα παιχνίδια των παιδιών τους.
Επίσης θα παρουσιαστεί το έργο της Γαλατσιώτικης εθελοντικής ομάδας «Γείτονες Γαλατσίου» από την κ. Άντα Μονογυιού.

Επίσης, στην Αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παράλληλα με το υπόλοιπο πρόγραμμα και καθ΄ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση παιδιών έως 12 ετών που θα έρθουν με τις οικογένειές τους στη γιορτή. Οι παιδικές δραστηριότητες θα έχουν θέμα την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση. Στον χώρο της Στοάς θα διανέμεται λίστα με προτεινόμενα βιβλία για τη διαπαιδαγώγηση και τη συζήτηση των θεμάτων αυτών από μικρές ηλικίες.
Όσοι και όσες λάβουν μέρος στην εκπαίδευση του προγράμματος θα λάβουν δίπλωμα «Πράσινου Πρεσβευτή» μετά το τέλος της εκδήλωσης. Οι μικροί φίλοι που θα πάρουν μέρος στη δημιουργική απασχόληση θα παραλάβουν τα δικά τους διπλώματα «Μικρού Πράσινου Πρεσβευτή» από την αίθουσα της βιβλιοθήκης.

Πήγαινε στην κορυφή