Η ελευθερία της επιλογής – γράφει ο Γιώργος Πένταρης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η ελευθερία της επιλογής – γράφει ο Γιώργος Πένταρης

Οι παρακάτω σειρές γράφονται με αφορμή τελευταίες εξελίξεις, αλλά κυρίως το έναυσμα και η απόφαση να ασχοληθώ με το θέμα ήταν μια συνάντηση και συζήτηση που είχα με έναν ομογενή από τον Καναδά πριν είκοσι μέρες. Πρώτα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ποιότητα ζωής στον Καναδά και τα ζητήματα ανεργίας. Το συμπέρασμα ήταν ότι ο Καναδάς είναι μια χώρα με πολύ καλή ποιότητα, αλλά υψηλό κόστος ζωής και με πολύ χαμηλή ανεργία. Αυτό που μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση ήταν το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα που παρουσιάστηκε με μια του φράση: «Βγαίνει έξω το δωδεκάχρονο αγόρι σου και δεν ξέρεις αν θα γυρίσει αγόρι ή κορίτσι». Ανάλογα συμβαίνει και με τα κορίτσια ως ήτο φυσικό μου είπε. Στον Καναδά ψηφίστηκε από την κυβέρνηση το 2005 ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων και αναδοχή παιδιού. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά τότε επαναπροσδιορίστηκε η ανατροφή των παιδιών όπως μου είπε. Μη ξεχνάμε τα φιλικά αισθήματα του Τριντό προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ότι πολλά μέλη της κυβέρνησής του είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο ομοσπονδιακός νόμος λοιπόν για τον ομοφυλοφιλικό γάμο περιελάμβανε μια διάταξη να διαγραφεί ο όρος «φυσικός γονέας» και να αντικατασταθεί σε όλους τους τομείς με το ουδέτερο φύλου «νόμιμος γονέας». Κάτι ανάλογο πέρασε και η Γαλλία και το γονέας Α και Β, το οποίο έγινε απόπειρα να περάσει και στα Ελληνικά σχολεία. Αν το σκεφτούμε καλλίτερα, αφαιρέθηκε από τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα στους φυσικούς γονείς τους που τους ορίζει το κράτος, καθώς αφαιρέθηκαν και δύο λέξεις από το λεξιλόγιο το «Μάνα/μαμά» και το «πατέρα/μπαμπά». Διαγράφοντας λοιπόν νομικά τη βιολογική γονεϊκότητα με αυτόν τον τρόπο, το κράτος αγνοεί το βασικότερο δικαίωμα των παιδιών: την αμετάβλητη, την εγγενή λαχτάρα τους να γνωρίζουν και να ανατραφούν από τους δικούς τους βιολογικούς γονείς. Ο φίλος ομογενής στήριξε την ανησυχία του στο γεγονός ότι έξω στην κοινωνία είναι τόσες πολλές οι προκλήσεις για ένα ανήλικο άτομο που ακόμη δεν έχει αυτοπροσδιοριστεί συναισθηματικά και ψυχολογικά για το φύλο του, να το αμφισβητεί και να δέχεται επιδράσεις που καταντούν ολέθριες για την μετέπειτα ζωή του. Και αυτές οι επιδράσεις γίνονται στο όνομα της ελευθερίας του ατόμου και της επιλογής ενώ την ουσία είναι πράξεις για την υποδούλωσή του όπως τονίζει σε διάλεξή του ο καθηγητής φιλοσοφίας στο ΕΜΠ κ. Δημήτρης Πατέλης.[1]

Όπως τονίζει ο κ. Πατέλης αυτή τη στιγμή στην Αμερική γίνεται μια καθαρή γενοκτονία γιατί υποβάλλονται σε επεμβάσεις αλλαγής φύλλου μικρά παιδιά εξάχρονα, εννιάχρονα, δωδεκάχρονα ή υποβάλλονται σε ορμονοθεραπεία για αλλαγή φύλλου χωρίς αυτό να υπαγορεύεται από καθαρά ιατρικούς λόγους. Απλώς οι γονείς ακούνε και παρασύρονται από τις μάχες για το «ύψιστο δικαίωμα της επιλογής» που εδώ όμως καλείται να επιλέξει και να αποφασίσει ένα μικρό παιδί που δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ως προσωπικότητα και είναι ευάλωτο από κάθε άποψη που θα το προσεγγίσει. Δεν μπορεί ένα παιδί 9 χρονών να πάει σχολείο και να το ρωτήσει ο δάσκαλος αν είναι αγόρι ή κορίτσι ή όταν μερικοί γονείς λένε ότι το 5άχρονο παιδί τους δεν έχει αποφασίσει τί είναι, αυτόματα αποδημείται μέσα του κάθε πρότυπο και αρχίζει η διαστρέβλωση της φυσιολογικής και οντολογικής ανάπτυξής του.
Με τέτοια χειραγώγηση το μικρό παιδί χάνει κάθε επιθυμία να είναι το φύλλο του και έλκεται προς τα εκεί που βλέπει ότι έχει περισσότερο όφελος. Για παράδειγμα ένα κορίτσι 9 χρονών που θέλει διακαώς ένα ποδήλατο και βλέπει ότι τα αγόρια έχουν αυτό το προνόμιο, τότε και με τα κατάλληλα ερεθίσματα για την «ελευθερία επιλογής» αποφασίζει να επιλέξει ότι θα είναι αγόρι. Σε ανάλογα τέτοια σημεία αρχίζει στις ΗΠΑ η λεγόμενη γενοκτονία όπως είπε ο κ. Πατέλης με ορμονοθεραπείες και επεμβάσεις. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και με περισσότερη άνεση περνά νομοθεσίες στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του υπόλοιπου κόσμου όπως θα δούμε.
Μετά από αυτά το άτομο είναι πολύ εύκολα χειραγωγήσιμο σε επιταγές που θέλουν τα μεγάλα μονοπώλια όπως αυτά της εμπορίας καλλυντικών και περιποίησης. Μη ξεχνάτε την διαφήμιση γνωστής εταιρείας σαμπουάν για τα μαλλιά. Και θυμηθείτε τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το φεμινιστικό κίνημα από την δεκαετία του 1980 και στην Ελλάδα «να μιλάμε ελεύθερα για την περίοδό μας» έλεγαν οι φεμινίστριες και αν ο οργασμός είναι κολπικός ή κλειτοριδικός… Αυτό όμως είχε ως συνέπεια την αχαλίνωτη διαφήμιση και κέρδη των εταιρειών που παρήγαγαν και πωλούσαν αυτά τα είδη.

Σήμερα στο πλαίσιο αυτής της εκμετάλλευσης υπάρχουν τράπεζες για ΛΟΑΤΚΙ στην Αμερική, βιομηχανία ειδικού τουρισμού, ειδικές πιστωτικές κάρτες και πολλά άλλα. Στην Αγγλία υπάρχουν τα λεγόμενα «3P=Pink Power of Pound = η δύναμη της ροζ λίρας» που μεταφράζεται στο ότι οι ομοφυλόφιλοι διαθέτουν πολλά χρήματα για τον καλλωπισμό τους ώστε να είναι ερωτικοί και ερωτεύσιμοι…. Αυτό δεν είναι της φαντασίας μου, αλλά το γνωρίζω από συγγενείς μου οδοντιάτρους που εργάζονται στην Αγγλία. Ποιοι είναι πίσω από όλες αυτές τις ιστορίες; Είναι μεγάλες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες που έχουν συμφέροντα να απευθύνονται σε χειραγωγήσιμα άτομα.

Το οικονομικό αντικείμενο που κρύβεται πίσω από τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες έχει πρόσφατα επεκταθεί και με τον όρο «μετροσέξουαλ» [2], [3] όπως είδα σε ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που μιλούσε ο CEO μια πολυεθνικής καλλωπισμού. Έλεγε ότι οι άνδρες φοβούνται να βάζουν στο πρόσωπό τους καλλυντικά, να βάφουν τα μαλλιά τους και να κάνουν πράγματα που κάνουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι μήπως τους χαρακτηρίσουν και αυτούς ομοφυλόφιλους. Έτσι αυτοί χάνουν πελατεία. Σκέφτηκαν λοιπόν να κάνουν μια σχετική μόδα τους «μετροσέξουαλ» που ναι μεν είναι φυσιολογικοί άνδρες, αλλά ντύνονται και στολίζονται φανταχτερά. Σαν πρότυπο μας παρουσιάζουν και τον ποδοσφαιριστή David Beckham!!!

Με την δικαιολογία της συμπερίληψης, του μη αποκλεισμού, του αντιρατσισμού κτλ, κατάφεραν οι κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ να περάσουν νομοθεσίες που στερούν την ελευθερία έκφρασης των άλλων. Θυμηθείτε τον αντιρατσιστικό νόμο που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα σχολεία ενθαρρυνθήκαν οι εκδηλώσεις και οι συζητήσεις για τις έμφυλες ταυτότητες που θέλουν να μας πείσουν από δήθεν έρευνες, αλλά αμφιβόλου κύρους όπως έχω να σας δώσω στα επόμενα και ένα παράδειγμα, ότι τα κοινωνικά φύλλα είναι περισσότερα. Είναι δηλαδή αυτά που προσδιορίζουν τους ΛΟΑΤΚΙ και δεν έχουν να κάνουν με το φυσικό φύλλο του ατόμου. Οι ΛΟΑΤΚΙ όμως επιλέγουν όχι μόνο τί θα είναι, αλλά και το διαλαλούν, αλλά οι άλλοι απαγορεύεται να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις. Για παράδειγμα έδιωξαν από όλα τα σχολεία της Αγγλίας τον καθηγητή μαθηματικών Τζόσουα Σάτκλιφ γιατί εκφράστηκε στο σχολείο του εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων. Ακόμη ότι πρότεινε στους μαθητές του να παρακολουθήσουν «ακατάλληλα» βίντεο σχετικά με τον ανδρισμό και ότι είχε προσβάλει ένα τρανς αγόρι της τάξης του και ότι οι μουσουλμάνοι έχουν μια «λανθασμένη αντίληψη για τον Θεό και ότι ο Μωάμεθ ήταν ένας «ψευδοπροφήτης». Αναρωτιέμαι θα κατηγορούσαν κανέναν που θα χαρακτήριζε ψευδοπροφήτη τον Χριστό; Μετά την απόλυσή του ο καθηγητής δήλωσε: «Πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της σύγχυσης φύλου των παιδιών στην τάξη είναι ψυχολογικά επιζήμια για αυτά. Αρνούμαι να πάω ενάντια στη συνείδησή μου και να προκαλέσω βλάβη σε ένα παιδί και αρνούμαι να απολογηθώ γι’ αυτό».[4]

Κάτι ανάλογο που πιστεύει και ο κ. Πατέλης είπε ο καθηγητής. Ας δούμε κάτι άλλο περί της στέρησης ελευθερίας έκφρασης. Στην Αμερική ο 12χρονος Λίαμ Μόρισον, μαθητής στο Γυμνάσιο John T. Nichols Jr. της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, αποβλήθηκε από το σχολείο του επειδή φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».[5] Δήλωσε, μάλιστα, πως του είπαν ότι το σύνθημα στην μπλούζα του «στόχευε μια προστατευόμενη τάξη». Προφανώς αναφέρονταν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ότι ήταν «διαταραχή στη διαδικασία της μάθησης». Ρωτώ: Ποια ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στα δωδεκάχρονα; Ο 12χρονος στις 13 Απριλίου 2023 αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς στην ομιλία του στη σχολική επιτροπή λέγοντας: «Ποια είναι αυτή η προστατευόμενη τάξη;» «Είναι τα συναισθήματά τους πιο σημαντικά από τα δικαιώματά μου; Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω σημαίες Pride και αφίσες διαφορετικότητας κρεμασμένες σε όλο το σχολείο. Ξέρεις γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλο παράδειγμα. Η Παγκόσμια Τράπεζα σταμάτησε την χρηματοδότηση στην Ουγκάντα γιατί πέρασε νόμο αντί-ΛΟΑΤΚΙ.[6] Ερωτώ: Μια μειοψηφία που κατά τους ίδιους είναι στην Αμερική 7% και κατά επίσημες έρευνες 1,2 έως 1,7% πώς επεμβαίνει και καθορίζει τις τύχες ενός ολόκληρου λαού; Και πώς η τράπεζα δεν το σκέφτεται και εκβιάζει με τα χρήματά της που στην ουσία είναι χαρτιά που παράγουν οι συστημικές τράπεζες των ΗΠΑ; Από που αντλούν αυτό το δικαίωμα; Ήταν ένας αριστοτεχνικός σχεδιασμός. Πρώτα αντιρατσισμός και μετά κυριαρχία των ΛΟΑΤΚΙ.

Έχουμε μετά το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ποιος θα παίζει τον πατέρα και ποιος την μητέρα; Ο Καναδάς το έλυσε με το «φυσικός γονέας», αλλά το παιδί πώς θα απευθύνεται στο σπίτι; Πώς θα διακρίνει ποιος από τους δύο «άνδρες» σε φυσιολογικό επίπεδο είναι ο πατέρας και ποια η μητέρα; Που θα πάει το παιδί να ζητήσει μητρική στοργή; Σε ποιόν θα πάει να νοιώσει σιγουριά και αυτοεκτίμηση που είναι θεμέλια για ένα φυσιολογικό άτομο στην κοινωνία; Υπάρχουν μαρτυρίες καταπέλτες παιδιών που μεγάλωσαν με ομόφυλα ζευγάρια και πολλά από αυτά έχουν κάνει υπόμνημα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην περάσει ο νόμος για την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. [7], [8].

Στην έρευνα που έκανα διαπίστωσα την εισαγωγή μια νέας (αλλά παλιάς) λέξης τη «Newspeak»[9] στον Καναδά. Η νέα λέξη διακηρύσσει ότι αποτελεί δυσμενή διάκριση να υποθέσεις ότι ένα ανθρώπινο ον είναι αρσενικό ή θηλυκό ή ετεροφυλόφιλο. Έτσι ειδική γλώσσα χωρίς φύλο χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην κυβέρνηση, στους χώρους εργασίας και, κυρίως, στα σχολεία, για να αποφευχθεί να εμφανίζεται αδαής, ομοφοβική ή ότι κάνει διακρίσεις. Ίσως θα έχετε προσέξει στον Messenger του Facebook ότι αν κάποιος είναι online γράφει «Ενεργό τώρα» και όχι «Ενεργή» ή «Ενεργός». Δεν είναι προγραμματιστική αδυναμία του FB είναι επιλογή ΛΟΑΤΚΙ. Η έννοια του «Newspeak» εμφανίστηκε στο μυθιστόρημα «1984» του Όργουελ, όπου αφαιρώντας λέξεις από το λεξιλόγιο η φανταστική αυτή φασιστική κοινωνία μείωνε τα «εγκλήματα σκέψης» για όσους έχετε διαβάσει το βιβλίο. Έτσι με τον ίδιο φασιστικό τρόπο αφαιρέθηκαν από το Καναδικό επίσημο λεξιλόγιο οι λέξεις πατέρας και μητέρα.
Νομίζω λοιπόν ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πόσο δύσκολα θα είναι μελλοντικά τα ζητήματα αυτά και η στέρηση της ελευθερίας του λόγου από μειοψηφίες που θα έχουν την δύναμη του νόμου. Θέλω να τελειώσω το άρθρο με μια εφιαλτική διαπίστωση του καθηγητή κ. Πατέλη. Η διαστρέβλωση της φυσιολογικής και οντολογικής ανάπτυξης του παιδιού δημιουργεί ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο που κάθε πράξη του, πρόσληψή του και αντίληψή του θα περνά πάντα μέσα από το φίλτρο της αλλοιωμένης προσωπικότητάς του αποδομώντας κάθε κοινωνική συνοχή που είναι επικίνδυνη και πολύ περισσότερο αν εκφράζεται μέσα από την πολιτική εξουσία συμπληρώνω εγώ.

– Σημείωση. Έχουν αρχίσει και δημοσιεύονται έρευνες ότι τα παιδιά μεγαλωμένα από ΛΟΑΤΚΙ δεν διαφέρουν ψυχικά και διανοητικά από τα παιδιά κανονικών οικογενειών. Δυστυχώς για αυτούς οι 46 έρευνες που δημοσιεύτηκαν και υποστήριζαν την άποψη κατέπεσαν από την επίσημη κυβέρνηση της Πολιτείας του Κονέκτικατ των ΗΠΑ γιατί ήταν λάθος μεθοδολογικά και μεροληπτικές (biased). [10].

Πηγές:
[1] https://youtu.be/65sX8ZXmUM8?feature=shared
[2] Oxford dictionary: relating to or denoting men who live in urban areas and enjoy shopping, fashion, and similar interests traditionally associated with women or gay men.
[3] https://www.medicinenet.com/what_makes_someone_a_metrosexual/article.htm
[4] https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/417161_apopompi-kathigiti-apo-ola-ta-sholeia?fbclid=IwAR3xyjaVwrgeNJiDf0FNy9TcN1bb1GZJhRpYyL2C_mWcx2KA4EuMjomfo4A
[5] https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-apoblithike-sholeio-mployza-kata-loatki
[6] https://worldview.stratfor.com/situation-report/uganda-world-bank-stops-new-funding-uganda-over-anti-lgbtq-law
[7] https://www.dimokratia.gr/ellada/353113/ezisa-ton-efialti-se-oikogeneia-omofylofilon/
[8] https://www.dinfo.gr/είμαι-ο-λιούις-και-μεγάλωσα-με-γκέι-γο/
[9] https://www.cliffsnotes.com/literature/n/1984/critical-essays/the-purpose-of-newspeak
[10] https://www.cga.ct.gov/2002/rpt/2002-r-0879.htm

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή